“BEN HİÇBİR ZAMAN UMUDUMU YİTİRMEDİM”

Kahramanmaraş merkezli Kilis, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde meydana gelen deprem maalesef hepimizi kötü etkiledi. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve geride kalanlara sabır dilerim.

Muğla’da 2 yıldır yaşanan orman yangınlarında olduğu gibi bu felakette de tek yürek olduk, aslında çok güzel bir milletiz.

Gazetecilik mesleğini yapmaya çalışan genç bir basın mensubu olarak şöyle bir düşündüğümde; darbe girişimi, ekonomik kriz, Covid 19 salgını, sokağa çıkma yasağı, orman yangınları, deprem, kadın cinayetleri, mülteci-sığınmacı sorunu, referandum… daha aklıma gelmeyen birçok olay. Bizim neslin görebileceği bütün olumsuzlukları gördük. Her olayda daha ne olabilir dedikçe, hep daha beterini yaşadık. Allah sonumuzu hayır etsin.

Tek yürek olduk demişken güzel memleketim Muğla, depremzedeleri ağırlamaya başladı ve yardımlar da devam ediyor.

Yalnız bir olaya değinmeden geçemeyeceğim. Ermaş Muğlaspor ile Marmaris Gençlikspor depremzedeler için özel bir maç organize etti. Maçın gelirinin tamamı depremzedelere bağışlanacak.

Maçın ilk turu geçtiğimiz hafta sonu Atatürk Stadında oynandı, maç 1-1 bitti. İkinci tur ise önümüzdeki Pazar günü saat 14.00’de Marmaris Şehir Stadında yapılacak. Böyle bir organizasyon içinde oldukları için her iki takımı da tebrik ederim.

Fakat Ermaş Muğlaspor maçlarını takip eden bir basın mensubu olarak sahada gözüme bir şey takıldı. TRİBÜNLER BOMBOŞTU.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ten başka hiçbir kurum yetkilisi yoktu. Sadece gerçek Ermaş Muğlaspor taraftarları dışında... Bu, Muğla'ya yakışmadı.

Açıkçası ben maç günü stada büyük bir heyecanla gitmiştim. Maçtan 10 dakika önce stattaydım ve tribünleri boş görmek beni şaşırttı. Çünkü lig maçlarında o saatlerde kapalı tribün dolmuş, taraftarlar tezahüratlarına başlamış oluyor.

Depremzedeler için destek olup stada gelemeyenler illaki olmuştur onlara sözüm yok ama kalabalık ruhunu o maçta yansıtmamız gerekiyordu.

Umarım, bu hafta ikinci tur maçında ‘tribünler bomboştu’ dedirtmezler. Eee ne demiş büyüklerimiz: ‘Birlikten kuvvet doğar.’

Canım Ata’m Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Ben Hiçbir Zaman Umudumu Yitirmedim.”

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.