YENİ YILA UMUTLARLA GİRDİK

Sevgili okurlar, bugünkü köşe yazımda sizlere 2013 yılında yaşanan olaylar ve yeni yılda neler bekliyoruz. Bunları kısa kısa irdelemek istiyorum. Ve sizlerle paylaşmak istiyorum. 2013 yılında ülkemizde bazı güzel şeylerde olmuştur. Ama üzücü olaylarda yaşanmıştır. Son günlerde yaşanan rüşvet ve yolsuzluklar peş peşe geldiği ve hukukun zedelendiği adalettir. Tarafsız işlemediğini şahit olduk. Bazı art düşünceli kişiler Türklüğümüzü küçümsediler. Türk diye bir ırkın olmadığını ahlaksızca söyleme cüretini göstermişlerdir. Bu çirkin sözleri hep beraber üzülerek izledik. T.C’nin bazı yerlerde kalktığına şahit olduk. Türküm demenin bir suç olduğu ve ırkçılık olarak nitelendirilmiştir. Ülkemiz böyle bir günlerden geçmektedir. Tüm bunlar söylenirken Türk milleti sabırla bunları izlemiş hiç bir taşkınlık yapmadan hoş görüşünü muhafaza etmiştir. Ama tabi ki bununda bir sınırı olduğunu herkesin de bilmesi gerekmektedir.

Bizler bu ülkede bin yıldan beri kardeşçe yaşamaktayız. Hiçbir ırk ayrımı yapmadan bu coğrafyada kardeşçe yaşamaktayız. İlelebet de böyle kardeşçe yaşayacağız. Dış mihraklar onun Türkiye’deki maşaları bizi bölmek ve parçalamak istemektedirler. Tüm uğraşıları ve amaçları bu yöndedir. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki bu oyunlar ve tuzaklara Türk milleti asla izin vermeyecektir. Beyler, artık Türkiye eski Türkiye değildir. Halkımız artık gerçekleri görmektedir. Biz önce vatan deriz gerisi teferruattır.

Sevgili okuyucular, 2014 yılında mutlu ve güzel bir yıl yaşamak istiyoruz. Yeni yılda umudumuzu kaybetmedik. Hiç bir ülke ve hiçbir fert için umutsuz düşünülemez.  İnşallah bu çalkantılar dönemi mutlaka aşmak zorundayız. Mart ayında yerel seçimler yapılacaktır. Bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını yürekten dilerim. Ve yine önümüzdeki Temmuz veya Ağustos’taki Cumhurbaşkanı seçimi yapılacaktır ve 2015 yılında milletvekili genel seçimi vardır. Benim buradaki kişisel düşüncem ve görüşlerim budur ki Türkiye’nin ve Türk milletinin kaderi bu seçimlere odaklanmıştır.

Sevgili okuyucular, Çevremizde yaşanan üzücü olaylar hala devam etmektedir. Suriye krizi devam ediyor. Irak yine öyle bu çember altında Türkiye  istikrarını bozmadan ülkemizin menfaat ve çıkarlarına ön planda tutarak dik durması gerektiğini inanıyorum. Bunca yaşana kötü olaylardan sonra aziz milletimiz artık bilinçlenmesi gerçeği kavrayarak buna göre karar vermesi gerekmektedir. Türkiye’nin daha aydın daha demokrasi ve insanca yaşaması özgür bir millet ve bağımsız bir millet olarak yaşaması için aziz milletimizin uyanmasıdır. Tek çare bu olduğunu inanıyorum. 2014 yılı Türk Ulusu için yeni bir sayfa ve insanlarımızı mutlu edecek güzel bir yıl olmasını cenabı Allahtan niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.