Üzeyir Yıldırım

Üzeyir Yıldırım

YENİ MH. CAMİ YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ BAŞKANI HACI İSMET KOCA

Yatağanımızın güzel simalarından, sevilen saygı duyulan, hoş görülü nerede hayır ve hasenat var desek orada olan ,yeni mahalle Cami cemaatinden olan  Hacı İsmet abimiz üzülerek yazıyorum ki kaybetmiş bulunuyoruz.

1948 yılının Salkım doğumlu, üç çocuk babası olan İsmet abimiz 2019 yılında eşi Gülümser Koca ile hacca giden ve o zamandan öncede bu cami cemaati abimiz 1989 yıllarında ben daha kendisini tanımam amma o merhum beni sarı kamyonuyla  yaya veya arabamla olsun mutlaka selam verirdi hocalara karşı yakınen ilgisi vardı.         

Bundan dört beş yıl kadar önce ilçemize ihtiyaç olan yeni mahallenin bitiminde bir cami yaptırmak için Yeni mahalle cami yaptırma ve yaşatma derneğini  kurdu. Arsayı temin etmek için bundan önceki belediye başkanı ile bayağı  uğraşı verdi arsanın yerini belirledi. Daha sonra  bu camiyi bir kişiye yaptırmak için çok mücadele verdi amma olmadı, baktı ki bir kişiyi yaptıramayacak, hemen evrakların oluşumunu hızlandırdı son zamanlarda cami yapımının evraklarını bayağıdan sonuna doğru gelmişti. Bir şansı vardı bu defter tutma, karar alma gibi zor olan konularda kendisini ekonomi ile ilgili olan dört yıllık okulu bitiren Allah kendisinden razı olsun Mehmet  Ayhan abimiz bu konuda yazışmalarını biliyor olduğundan sıkıntı yok idi. Bildiğim kadar bütün evraklarının tamamına yakın tamamlanmak üzere iken Allah’ın emri olan böyle bir durum gerçekleşti hepimiz bundan dolayı üzüldük amma elimizden bir şey gelmez.

Yeni mahalle camimize ait olan bütün işlerde bir iş yapılacaksa en önde yer alan abimiz. Misal olarak   yeni mahalle cami cemaatinin her ikindi namazından sonra taziye, geçmiş olsun gibi güzel adetleri var idi burada kendisinin sarı bir renosu ile hemen cemaati bindirir  birkaç arabayla hep beraber taziyeyi gerçekleştirir idik. Camimizde müezzin mi yok hemen o boşluğu doldururdu yani hayır hasenat işlerinde en önde yer alırdı.

Camimizde başka hizmetleri olarak yeni mahalle cami cemaatinin her hafta okuduğu hatmi şeriftede en öndeydi hemen kendisi üç cüz aldı hiç sorunsuz her hafta üç cüzü okuyordu. Zaten kendisi Kur’an ehli olarak ta bildiğimiz merhum bizleri yardımcı olmaktan hiçbir zaman çekinmez  böyle işleri yapmaktan hoşlanırdı.

Merhuma vefatından takriben on gün kadar önce telefonla aradım hacım nasılsın iyimisin biz dimdik ayaktayız yıkılmadık diye nükteli olarak konuştuğumda  sesinin az, biraz üzgün, olarak cevap verdi tabiiki biz hemen ölüm vuku bulacağını zannetmiyorduk biraz konuştuktan sonra kendisine Allah’tan sağlık sıhhat afiyet diledikten sonra telefonu  kapattık.

Malum ki dünyayı kasıp kavuran güzel ülkemiz dede var olan  kovid 19 hastalığını aşımızı yaptırarak bu durumlardan kurtulmamızı Allah bizlere nasibeylesin. Hacı İsmet abimizde böyle hastalığa yakalanmasıyla  kovide yenik düştü Biz Hacı abimizden razı idik , umuyoruz ki Allah’ta ondan razıdır. gönül insanıydı ,yardım etmeyi seven insandı Allah’ta onun yar ve yardımcısı olsun inşallah.

23 kasım 2021 Salı günü duyduk ki iki gün entübede kaldıktan sonra yeni mahalle cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanı iken vefat ettiğini üzülerek duymuş bulunuyoruz yerinede daimi cemaatimizden Mehmet Ayhan’ın geçeceğini duyduk bundan sonraki kalan hizmetleride onun yürüteceğini haber aldık Allah hacı abimizin yaptığı bu güne kadar hayır ve hasenatı kendisine ahirette yar ve yardımcısı olsun Mehmet Ayhan abimizide işinde kolaylıklar dileyerek, Hacı İsmet abimizin makamı cennet, ruhları şad olsun ,geride kalanlara  da Allah sabrı cemil umri tavil eylesin inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.