YAŞAYAN USTA

Değerli okuyucular; bugünkü köşe yazımda sizlere Muğla gazeteciler cemiyeti başkanı Ünal TÜRKEŞ’in konu edilen yaşayan usta saygı etkinliği geçtiğimiz Cuma akşamı Muğla belediyesi İskender Alper kültür merkezi nail çakıran salonun da yapıldı bu etkinlikleri ben de severek katıldım orada ki gördüğüm manzara gerçekten çok güzel ve görkemli idi çok duygulandım. Cumhuriyetimizi kucaklayan Muğla fotoğraf sergisi sayın Ünal ağabeyimizin arşivinden derlenen 200 dolaylarında ki fotoğraflarla Cumhuriyet öncesi ve sonrasının Muğla’nın çeşitli karelerde olan bu sergiyi ilgiyle izledim ve izlendi. Gerçekten eski tarihi günlerimizi yeniden bu fotoğraflara bakarak yaşadık ve çok duygulandık. Daha sonra toplantı salonuna katıldım burada yoğun bir ilgi ve katılım vardı. Fakat birçok gazeteci arkadaşlarımı göremedim ilgi büyüktü.

Değerli okuyucular; Sayın Ünal TÜRKEŞ ağabeyimiz gerçekten Muğlamız için bir tarih, bir kültür ve bir hazinedir. Muğla’mızın yetiştirdiği ender kişilerinden biridir. Kendileri gazeteci yazar araştırmacı olan Ünal TÜRKEŞ ağabeyimi kutlarım.

Bu toplantı da çeşitli konuşmacılar yer aldı. Yaşayan ustaya en geniş bir şekilde, yaşayan usta hakkında görüş ve düşüncelerini ve anılarını anlattılar. Bu konuşmaları da ilgi ile izledim. Bu toplantıya katılan kişilerde bu konuşmaları ilgi ve takdir ile izlediklerini gördüm. Ben şahsen çok mutlu oldum ve gururlandım hele eğitimci ve yazar olan Bahattin Uyar’ın esprili konuşmaları büyük bir ilgiyle izlendi.

Diğer konuşmacı arkadaşlarımız da konuşmaları da ilgiyle izlenmiştir. Tüm konuşmacılar yaşayan usta hakkında ki bir kişinin yaşayarak anılması onun kıymetinin bilinmesi gerektiği işte ilk defa bu yapılmış oldu.

Değerli okuyucular; bir insanın kıymeti ve değeri ölmeden önce hayattayken anılmalıdır ve saygı gösterilmelidir işte bu toplantı da bu gerçekleşmiş oldu. Onun için çok mutluyum bu güzel etkinliği düzenleyen başta Muğla belediyesi, Muğla baro başkanlığı, Muğla kent konseyleri birliği başkanlığı, Muğla gazeteciler cemiyeti başkanlığı ve diğer kurumlara katkılarından dolayı en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli okuyucular; ben Ünal TÜRKEŞ ağabeyimle genç yaşlarında tanıştım o yıllar Muğla basınımızın öncüsü olan devrim gazetesinin Kavaklıdere özel muhabiriydim. O yıllarda devrim gazetesinin sahibi rahmetli Hasan Nuri ÖCÜER ağabeyimizdi. Kendisini burada zahmetle anıyorum ruhları şad olsun.

Daha sonra gazetede Ünal ağabeyle beraber yayın hayatı sürdürdüler ve beraberce çalıştılar. İşte ben o yıllar da Ünal ağabeyle tanışmıştım o yıldan günümüze kadar dostluğumuz devam ediyor ben kendilerini her zaman saygı ve hürmetle karşılarım. Benim tanıdığım Ünal ağabeyim dürüst, yapıcı kimliği, bilgi kaynağı, akil insanlardandır. Kendileri ilkelerinden hiç taviz vermez yaşayan bir ustadır yaşayan bir tarihtir. Her an ve her zaman kendisinden faydalanılacak bir kişidir. Böyle bir kişiler ülkemizde ender yetişiyor. Bunu biz Muğla’lılar olarak sağ iken kıymetini bilelim. Ben kendilerine en içten duygularımla kutlar iyi ki varsın Ünal abi diyorum. Bundan sonra ki yaşamlarımız da sizlere uzun ömürler ve sağlıklı bir yaşam dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.