TÜRKİYENİN FÜZE ÇIKARMASI

Değerli okuyucular; bugün köşe yazımda son günlerde gündemde olan, ülkemizde füze ihalesi konusunda yapılan görüşmeler ve tepkiler hakkında sizlere bilgilendirmek istiyorum. AKP Hükümetinin füze alımı konusunda ki duyarlılığı Türkiye’nin egemen bir devlet olduğunu göstererek istediği ülkelerden bu füzeleri temin edeceğini açıkça belirtmiştir.

Bu kararlı tutumları nedeniyle hükümeti takdirle karşılıyorum. Türkiye’nin Çin den alacağı 3,5 milyar dolara alacağı uzun menzilli füze savunma sisteminin dünya da ve özellikle batı ülkelerinde ABD ve NATO da büyük bir yankı buldu. Özellikle ABD Türkiye’yi bu konuda uyarıda bulundu ve haksız eleştiriler yapıldı.

Değerli okuyucular; Türkiye’nin Çin’e tercih etmesinin birçok nedenleri bulunmaktadır. Bir defa ABD firmalarının verdikleri tekliflerde 4,5 milyar dolara yapacaklarına ve aynı zamanda uzun bir sürede teslimatı yapılacağı hiçbir öz kaynak kullanılmayacak tamamen dışa bağımlı bir şekilde üretilecek ve yine Türkiye hiçbir teknoloji transferi edilmeyecek. Bunların teklifleri budur.

Gelelim Çin’e buradaki firmaların teklifleri ise Türkiye’nin tam istediği bir teklif olmaktadır. Teklife göre uzun menzilli savunma füzelerini 3,5 milyar dolara yapacaklarını ve kısa bir zaman diliminde teslim edeceklerini %50 yerli katkı da bulunacaklarını, bunun dışında en önemlisi de bu füzelerin teknolojisini ülkemize transfer edileceğini böylece de ileri de kendi füzemizi öz ve milli kaynaklarla yapmamızı sağlayacaklar.

Batılı firmalar bu ihalenin hepsinden haberleri vardı. Çin’den alınmasına karşı bile değillerdi. Onların amaçları başka Türkiye’nin Çin’den alacağı füzeler onları ilgilendirmiyor. Onların derdi ve korkuları bu füzelerin teknolojisinin ülkemize gelmesi, tüm amaçları ve feryatları bundan kaynaklanıyor.

Türkiye kendi füzesini yapmasın, üretmesin sürekli alıcı bir durumda kalınmasını istiyorlar. Türkiye devamlı sömürelim, büyümesin tüketici bir toplum olsun. Bunların dertleri, amaçları ve gayeleri budur. Yıllarca böyle yapmışlardır. Artık Türkiye eski Türkiye değildir. Halkımız artık gerçekleri görmektedir. Sayın batılı dostlarımız; bugüne kadar bizleri sömürdüğünüz yeter! Bizler kendi onurumuzla, egemenliğimizle büyük bir devlet olduğumuzu her zaman ispat edeceğiz. Artık yakamızdan sıyrılın. Türkiye bağımsız ve egemen bir devlettir bunu artık anlayın.

Hükümetin bu konuda ki kararlı davranacağına ve ulusal onurumuzu koruyacağına inanıyorum bu cesur adımını her Türk vatandaşı alkışlayacaktır.

Değerli okuyucular; umarım sizde aynı görüşü paylaşıyorsunuzdur. Basında çıkan haberlere göre, batılı firmalar nihayet durumun ciddiyetini anlayarak hükümetin bu kararlı tutumu karşısında çark ederek batılı firmalar tekliflerine yeniden düzenleyerek yeni teklif verecekleri mesajını verdiler. Bu firmalar elbette tüm imkanlarını kullanacaklar Çin firmasının bu ihaleye almasını dolaylı veya dolaysız olarak engel olmaya çalışacaklardır. Çünkü bu güçler Türkiye’nin ilerlemesini kendi uçağını, kendi silahını ve kendi füzesini yapmasını istemezler ve istemiyorlar. Onlar bizi yıllarca siz yapmayın biz veririz diyerek bizleri sömürmeye alışmışlardır. Ve bu tezgahlarını sürdürmeyi istemektedirler.

Bizi sürekli alıcı gözüyle bakıyorlar. Üretmeyip sadece tüketici bir ülke olmamızı istemektedirler, dertleri amaçları budur.

Değerli okuyucular; Türkiye kendi çıkarlarını koruyacak güçtedir ve koruyacaktır. Hiçbir ülkeye ve devlete ülkemizin savunulması emanet edilemez.

Uzun menzilli füzelerin ülkemizde bugüne kadar kurulmaması acı bir gerçektir, bu geç kalınmış bir sistemdir. Bugün ülkemizde NATO’ya ait olan Suriye’den gelebilecek bir saldırıyı önlemek için, ABD, Almanya ve Hollanda’dan temin edilen patriot sistemi kullanıyoruz. Bu füzelerin ülkemizde bugüne kadar olmayışı büyük bir kayıptır ve geç kalınmıştır.

 Değerli okuyucular; inşallah ülkemiz kısa zamanda kendi öz kaynaklarıyla milli bir füze sistemine kavuşur, bu güzel günleri hep beraber kavuşuruz ve mutlu oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.