SIRADAN BİR GÜNDÜ  BÖLÜMÜ

Çok su içiyorsanızÇok sık idrar çıkışınız varsaKilo artışı ya da azalışı yaşıyorsanız sebepsizAğızda kuruluk hissediyorsanızDoktorunuza danışın ve gerekli tahlilleri  yaptırın lütfen. Bu belirtiler belki o gün...

SIRADAN BİR GÜNDÜ  BÖLÜMÜ

Çok su içiyorsanız

Çok sık idrar çıkışınız varsa

Kilo artışı ya da azalışı yaşıyorsanız sebepsiz

Ağızda kuruluk hissediyorsanız

Doktorunuza danışın ve gerekli tahlilleri  yaptırın lütfen. Bu belirtiler belki o gün yediklerinizden,içtiklerinizden de kaynaklı olabilir. Uzun zamandır bu belirtiler varsa mutlaka kan tahlillerinizi yaptırmalısınız.

Yağmurlu bir günde  dışardaki kedileri izlerken, hastane odasının gri kapısı aralandı.Doktor fena haberi kötü kötü gülerek verdi:

-Hastasın kızım!!

diyeceğimi sandınız ama bilemediniz.

1986 yılının  sıradan bir ortaokul günüydü. En sevdiğim beden eğitimi dersinde çılgınlar gibi basketbol oynayıp koşturuyordum ki:

-müdür odasından bekleniyorsun

!!! Dediler.

Oflaya  oflaya gidilen müdür odasında aile büyüklerinin gergin bekleyişini görünce işler değişiyor tabii.

Hastaneye gittik.Annem ilk yazdığım belirtilerden fark ettiği için  sabah da kan vermeye gitmiştik uykumu alamadan.Teyzem hastanede çalıştığı için herkes beni tanıyor ama bir gariplik var.Ortam sıkıntılı, bense hemşire şapkası peşindeyim.

Sonuç şeker çok yüksek !

Şeker tatlı ya, iyi bir durum sanıyor çocuk aklım.. 35 yıl önce eskiler diyabet demezdi şeker derdi.Bilgi alınabilecek ansiklopediler dışında bir veri yok.Bu zamanlar gibi tık telefona bas her şeye ulaş durumunda değiliz.Ölçüm  aleti, insülin pompası, insülin iğnesi gibi teknik içerikler hayal.

E napcaz ? Hastane ne karar verirse durum budur.

-Offf yaa beden dersi kaçtı zaten !! Bi gidemedim okula, bari tüpte çokomel olaydı.Sabahtan beri şeker şeker dediler, canım çekti !!!

Diye diye etrafta dolanan benim için, milattan sonra (MS) şeker dönemini törenle,konfetilerle açtık.Muğla halkıyla (şimdi  komik gelse de ) acıklı bir Türk filmi tadındaki yeni dönemimiz  gösterime girmişti.

Yeni dönemin açılış gününe, kaynayan kocaman demir iğneyle ( eneeemmm çok acıtıyo ya bu demir şey !!! ) , en sevdiğim 1 litrelik cam şişedeki Coca-Cola ( o zamanlar diyet hiç bir ürün yok memlekette ) ve çikolata yasağıyla (geri kalan diyet listeleri hiç umrumda değil kii ) başladık.

Ailem çok şaşkın ve üzgündü. Şoklanmış gibi donuktular,gerginlerdi, ağlak ve dalgın dalgın bana bakar oldular. Bense mahallede top peşinde koşmakla meşguldüm. Tek fark aralarda yediğim yağlı ballı ekmekler de yok oldu (Allah Allahh bakkal Ali amca Sana yağını satmıyor mu acaba ).Ablamla ağbim iğne yapmayı öğrendiler. Sabah uykudan kalkmak işkenceydi ( şu insülini suyla içsek olmuyo mu yaa !!! ). Aynı yazdığım ünlem işaretleri gibi şaşkın günlerden geçiyorduk ailecek..

Bi de ev GEÇMİŞ OLSUN  adı verilen kadın oturmalarından geçilmiyordu, gelenlerle doluydu . Herkesin bu şekerle ilgili fikri ve acayip bilgisi vardı !!

-iğneye neden başladınız gııı ?

-Ahh gidin ahh !!

-vahh gidim  vahh !!

-nahal hasta oldu böyle bu çocuk  genç yaşta !!

-sülalede birinde şeker var mı? (Aile değil sülale derler )

Yaşlı teyzeler yolda illa durdururdu beni sorgulamak için.Haa bir de AHH VAHH demek için.

Aaaa bakın en önemlisini atlamışım. Ellerini dizlerine vura vura ağlayarak hatta ünleyerek (eskiler bağırmaya ünlemek derdi ) tepki verirlerdi. Ailemin dengesi kaçmıştı kıyamam. Şu an  çok gülüyorum halimize ama o zamanlar trajikomik durumdaydık.

Her şey bu kadar mı ? sandınızz

Yanıldınızzz

Daha ne sürpriz konular var nelerr

Kimi zaman çok güleceğiz.

Kimi zaman "aynı benim hissettiklerim" diyeceksiniz.

Kimi zaman hüzünlü

Kimi zaman çok duygusal

Kimi zaman " Aa hatırlıyorum sendeki bu duruş ve hareketleri, sebebi bundanmış " diyeceksiniz.

Devamını bekleyin emii

İYİ OKUMALAR KEYİFLİ SEYİRLER MUĞLAM

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.