Müezzinoğlu: Adında ‘halk’ olan parti halkla yürüyemiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kavaklıdere ilçesinde vatandaşlara seslenirken CHP’ye yüklendi. Müezzinoğlu; “Adında ‘Halk’ olan parti halkla yürüyemiyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi'nde yöredeki mermer ocaklarında çalışan işçiler ve Menteşe halkı ile bir araya geldi. Kalabalığa hitap eden Bakan Müezzinoğlu, Atatürk’ün "Bu ülkeye ve bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır" sözü üzerinden CHP'yi eleştirdi.

“15 yıldır merkezimize milleti aldık”

15 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin zaman zaman önünü kesmek isteyenlerin bulunduğunu açıklayan Müezzinoğlu, "15 yıldır hep bu milletle beraber yürüdük. Hep merkezimize milleti aldık. Hep merkeze garibi, gurebayı, fakiri, fukarayı, hastayı, engelliyi, yaşlıyı, genci aldık. Bu istikrarlı yolculuğumuzu 14 yıldır bozmaya çalışan hainler çıktı mı? Evet. Zaman zaman AK Parti’yi kapatma davası açacak kadar ileri gidenler oldu mu? Evet. Zaman zaman bu milletin kaderi ile oynamak isteyen 15 Temmuz hain darbe girişimcileri çıktı mı? Şimdiden sonra artık inşallah 16 Nisan’dan sonra bütün bu hain tuzakçılar, bütün bu millet düşmanları, bütün bu millete inanamayanlar, güvenemeyenler bundan sonra korkmaya devam edecek, ama bu büyük millet ise istikrarlı bir şekilde geleceğe yürüyecek. Hep birlikte Menteşe’den hazır mıyız? Gece gündüz demeden 30 gün bütün Menteşelileri, bütün Kavaklıderelileri evet demeye razı etmek için hazır mıyız" dedi.

“Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatarak olmaz”

Bakan Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "O büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Bu ülkeye ve bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır’ cümlesi Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatarak olmaz. Atatürk’ten geçinerek olmaz. Atatürk’ü kullanarak olmaz. Ancak O’nun gösterdiği o hedeflere yürümek için gece gündüz çalışarak olur. Hizmet ederek olur, dünya ile yarışarak olur. Kurulduğumuz günden bu yana, o gün kurucu Genel Başkanımız, bugün cumhurun Cumhurbaşkanı hep ne dedi? ‘Ben milletime güveniyorum’ dedi. ‘Ben milletime inanıyorum’ dedi. ‘Siyaset yolculuğumu milletim ile yaparım’ dedi. ‘Milletimin batışında hiçbir güç odağının önünde başımı eğmem’ dedi. ‘Dik dururum, dik yürürüm, ülkemi de milletimi de dünya ülkeleri arasında asla mahcup etmem’ dedi.”

“Halkla birlikte yürüyemiyorlar”

CHP'nin halkla beraber yürüyemediğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "16 Nisan akşamı sizlerin ‘evet’ oyları ile bu ülkede artık millet ne derse o olacak. Belirli güç odaklarına sırtını yaslayanlar kaybedecek. Millet ile beraber yürüyemeyenler kaybedecek. Milletin gözünün içine bakarak onun derdini paylaşanlar kazanacak, onun gözünün içine bakmayanlar kaybedecek. Adında ‘Halk Partisi’ olmasına rağmen ne yazık ki halkla beraber yürüyemiyor. Ne yazık ki halkın değerlerinden korkuyor. Onun için bu milletin sistemle ilgili değişikliğini diyor ki yalan söyleyerek ‘rejim değişikliği getiriyorlar’ diyor. Peki arkadaş bunun, milletin, cumhurun, cumhurbaşkanı olarak yetkili seçilmesini, milletin seçtiği cumhurbaşkanına yetki verilmesinin rejim ile ne alakası var? Ülkede Cumhurbaşkanlığı var mı? Var. Cumhurbaşkanını millet seçiyor mu? Seçiyor. İcraatları bundan sonra o yapacak bundan niye rahatsız oluyorsun ya. Bunun adı neden Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi demiyorsun? Sistem değişikliği demiyorsun da, rejim değişikliği olacak diyorsun. Kimi kandırıyorsun" dedi.

“Çok istiyorsan, HDP gibi bir eş başkan koy yanına”

CHP'nin 'tek adamlık' iddiasına cevap veren Bakan Müezzinoğlu, "Bir de diyor ki ‘tek adamlık olacak.’ Ya kardeşim burada Belediye Başkanı iki tane mi? Bir tane. Mahallenin muhtarı bir tane. Cumhurun başkanı da bir tane olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki tane genel başkanı olmasını istiyorsa, evet sana benzeyen bir parti var. HDP. Hani eş başkanlı gidiyorlar ya. Sen de HDP gibi yanına koy bir tane eş başkan buna karışan yok. Buyur, madem çok istiyorsun bir eş başkan koy, bir gün sen gelirsin, bir gün öbürü gelir. Siz zaten yan gelip yatmaya alışıksınız. Hep birlikte yarınlara, güçlü bir yolculuk yapmaya var mıyız? Hazır mıyız? Güçlü bir Türkiye için hazır mıyız" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir kendisine el işlemeli bakır ibrik hediye etti. Bakan Müezzinoğlu, programın ardından Milas-Bodrum Havalimanı'ndan İstanbul'a döndü.(İHA)

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.