Tuğçe Gündüz

Tuğçe Gündüz

KURBAN BAYRAMINDA BESLENMEDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Bayramlarda geniş aile kahvaltıları, ikramlar, bir araya gelince yapılan tatlılar, börekler…

“İkramları kabul etmezsem ayıp olur.” düşünceleri…

Size birkaç beslenme önerisiyle geldim. Daha sonra pişmanlık duymamak için şimdiden dikkatli davranmakta fayda var.

Demek istediğim; hiçbir şey yemeyin, içmeyin değil. İkram edilen tatlıların yarısını yemek ya da kahvaltıda yapılan börekten bir parça alıp yanına yeşilliği, yumurtayı ekleyerek dengelemek sonrasında yaşayacağınız hazımsızlık, kilo artışı gibi durumların önüne geçer.

Öncelikle Kurban eti kesildiği gün yenir mi? sorusu her yıl olduğu gibi bu yılda gündemde yer alacak soruların başında gelecektir.

Kurban eti kesildikten sonra ‘Rigor Mortis’ dediğimiz ölüm katılığı durumu meydana gelmektedir.

Kurban etinin sert olması özellikle mide problemleri yaşayan kişilerde ciddi sindirim sorunlarına yol açmaktadır. Bu sebeple kurban etini en az 1 gün dinlendirdikten sonra tüketmek, hem pişirilmesini hem de sindirilmesini daha da kolaylaştıracaktır.

Kurban etini dinlendirdikten sonra daha sağlıklı ve lezzetli tüketmek için en iyi şekilde muhafaza etmek gerekir.

İşte kurban etlerini muhafaza ederken dikkat etmeniz gereken püf noktalar..

Etler yaklaşık 24 saat boyunca güneş görmeyen ve serin bir ortamda dinlendirilmelidir.

Etler buzlukta büyük parçalar halinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalar halinde ya da doğranmış olarak saklanmalıdır.

Buzdolabı ya da soğutucu içerisinde muhafaza edilecek olan etlerin mutlaka et poşetlerine koyulması ya da yağlı kağıtlara sarılması gerekmektedir.

Dondurucudan çıkan et, tekrardan dondurucu içerisine yerleştirilmemelidir. Bu durumda et daha hızlı şekilde bozulacak ve tüm besin değerini kaybedecektir.

Et tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar

Eti pişirirken ızgara, fırın ya da haşlama gibi daha sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edin. Et ve et ile yapılan yemeklerinizin içerisine ilave yağ eklemekten kaçının, kendi yağı ile pişirmeye özen gösterin. Ve mutlaka etin yanına sevdiğiniz bir mevsim salatayı ya da yeşilliği eklemeyi unutmayın.

Ailenizle ve sevdiklerinizle mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi dilerim.

İYİ BAYRAMLAR.

DİYETİSYEN TUĞÇE GÜNDÜZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.