GÜRÜN’ÜN HİÇ YAYINLANMAMIŞ BİR RÖPORTAJI

Henüz lise 2 öğrencisiyken bir okul dergisi çıkarmaya niyetlenmiş, bu doğrultuda da Osman Gürün’le bir röportaj yapmıştım. Daha sonra çeşitli sebeplerden dergi çıkmamış, röportaj da yayınlanmamıştı. 2007 yılında yaptığım bu röportajı 7 yıl sonra arşivimde buldum…

İşte o röportaj ve Osman Gürün’ün 7 yıl önce verdiği yanıtlar:

-Bir doktora bunu sormak ne kadar doğru bilmiyorum ama dersleriniz nasıldı?

(Gülüyor) Yok, öyle çok çalışkan, çok parlak bir öğrenci değildim. Ortaokulu ve liseyi İzmir’ de okudum ben. Çok disiplinli bir okuldu. Öyle pek haylazlık da olmazdı tabi. Okul temsilcisiydim.

-Peki, küçükken hayaliniz doktorluk mu, belediye başkanlığı mıydı?

Aslında küçükken hayalim yoktu. Lise yıllarında mimar ya da inşaat mühendisi olmayı düşünmüştüm. Ama o yıllarda ailemdeki bazı ortopedik sıkıntılardan dolayı doktor olmaya karar verdim. Ama tıp fakültesindeki üçüncü yılıma kadar doktorluk da tam kafama yatmış değildi.

-Yani siyaset son ana kadar kafanızda yoktu. Kamu yönetimi ya da siyasal bilgiler okumamanızın sebebi buydu yani.

Evet. Siyaset hayallerim arasında yoktu.

-“Bu yaşa geldim, doktor oldum, belediye başkanı oldum ama şunu öğrenemedim.” Dediğiniz bir şey var mı?

Aslında öyle pişmanlık yaratacak bir şeyim yok ama enstrüman çalmayı çok isterdim. Özellikle saz çalmaya hevesliydim ama olmadı. Zaten buna ayıracak vaktim de olmadı.

-Vakitsizlikten şikayetçisiniz. Aileniz bu konuda ne düşünüyor?

Açıkçası Gülsün (eşi) belediye başkanlığını bıraksam çok sevinir. Çünkü aileme pek zaman ayıramıyorum. Kızım evlenmeden önce bana “Baba düğünüme geleceksin değil mi? Yine işin çıkmasın.”demişti.

-Aslında vakitsizliğiniz normal. Muğla çok göç alan, çok hızlı gelişen bir şehir. Sizce bunun ardındaki temel faktör üniversite mi?

Üniversitenin önemli bir faktör olduğunu gözardı edemeyiz. Ancak ihtiyaçların karşılanması en önemli süreçtir. Ben üniversitenin ihtiyaçlarını karşılıyorum ki üniversite gelişimde önemli bir rol oynuyor. Üniversite ilk kurulduğunda konut sorunu vardı ama bu yıl denge sağlandı. Alt yapıyı oluşturamasaydık, üniversite böyle bir önem kazanamazdı.

-Sizce Muğla’nın ilçelerinin çok popüler olması, şehrimizin bir şanssızlığı mı?

Muğla, güzel kızlarını, zengin damatlara vermiş fakir bir baba (gülüşmeler). Tabi ki kızlarının mutluluğunu ister ama biraz da para kazanmalı. Pastadan pay almalı ama alırken kızlarının dilimlerini azaltmamalı, pastayı büyütmeli.

-7 yıldır bu görevdesiniz. Sizi en çok ne gururlandırıyor?

Vatandaşın bana güvendiğini düşünüyorum. Oy versin ya da vermesin bana güveniyorlar. Bu da en büyük gururum.

-Yeni projeler?

Kültür Merkezi yapılacak. Buna 10 trilyon harcanacak. Artık müziğiyle, operasıyla, tiyatrosuyla tam bir kültür merkezi olacak Muğla. Sanayi şehir dışına taşınacak. Muğla’ya sanayi getirmeyi düşünmüyoruz. Yeni yapılan yolun kenarlarına birçok ticaret merkezi kurulacak. Doğal gaz getirmeye çalışıyoruz. Yeni su depoları kurulacak. Elektrik tesisatı yeraltına taşınacak. 2009’da kanalizasyon bitecek.

Kanalizasyon ihaleleri tamamlanmış. Bunun 2009 seçimlerini nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

Birçok kişi kanalizasyon çalışmalarının oy kaybettireceği konusunda beni uyardı. ”Çamur, delikler halkı rahatsız eder” dendi. Ama bu Muğla için gerekliydi. Seçilemeyeceğimi bilsem de yapardım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.