Naim Arslan Dağlı

Naim Arslan Dağlı

Farkındalık

Farkındalığın benim için çok özel bir yeri vardır. Çünkü farkında olmayan bir insan robottan farklı değildir.

Peki farkındalık nedir ?

Farkındalık en basit tanımıyla farkında olmaktır.

Neredeyse herkes farkında olduğunu düşünür oysa farkında olan insan sayısı çok azdır. Şöyle açıklayayım farkında olan bir insan kendine zarar vermez. Hadi şimdi kendinize ve çevrenize bakın. Hiç kendine zarar vermeyen insan var mı ?

Yüzeysel sorunlarını büyütüp dünyayı kendine zindan eden insanlar, çok fazla gıda tüketip beden sağlığını bozanlar, çok fazla harcamalar yapıp kendilerini fakirleştiren insanlar... soruyorum size bu insanlar ve biz neden kendimize zarar veriyoruz ?

Çünkü farkında değiliz.

Peki farkında olsak her şey düzelir mi ? Evet !

Hadi size farkındalıkla ilgili bir örnek vereyim. Muhtemelen hepimiz ütü yapmışızdır. Ütü yapmak için öncelikle ütünün ısınması gerekir, ütünün ısındığı ise üzerinde yazmaz, biz ütünün ısınıp ısınmadığını kontrol ederiz, ben ve çevremdeki herkesin kontrol etme şekli aynıdır ( elimizle ütüye dokunmak). Peki elimiz neden yanmaz ? Çünkü farkındayız. Dokunur dokunmaz ısındığını anlar ve elimizi çekeriz. Farkında olarak kendimize zarar vermeyiz ama farkındalığımızı ve dikkatimizi kaybettiğimizde ütü hem bizi hem de kıyafetimizi yakıyor.

Şimdi dönelim bu bilgilerin günlük hayatta bize nasıl yardımcı olacağına. Eğer farkındaysanız her gün sizi saran değersizlik duygularını fark edebilirsiniz. Fark ettiğinizde ise elinizi ütüden çektiğiniz gibi bu duygulardan sıyrılabilirsiniz. Veya doyduğunuzu fark ettiyseniz artık yemezsiniz, aracınızın ve trafiğin farkındaysanız kaza yapmazsınız, sevdiklerinizin farkındaysanız onlarla çok güzel zamanlar geçirirsiniz, iletişimin farkındaysanız o iletişimden istediğinizi alırsınız, duygularınızın farkındaysanız onları kontrol edebilirsiniz, farkındaysanız doyumlu bir hayat yaşayabilirsiniz...

Çevrenizdeki güzelliklerin ve tehditlerin farkında olmanız dileğimle.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim:)

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.