Naim Arslan Dağlı

Naim Arslan Dağlı

19 MAYIS’IN PSİKOLOJİSİ

19 Mayıs çok önemli bir tarihtir. Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bayramdır.

19 Mayıs milli mücadelenin başlangıcıdır. Ben de sizlere 19 Mayıs'ın psikolojisinden bahsetmek istiyorum.

Aslında Atatürk bütün savaşları 19 Mayıs'ta kazanmıştır. Kazanmaktan başka düşüncesi bile yoktur. Kazanacağına o kadar inanır ki savaş zamanlarında bile savaş sonrasında giyeceği kıyafetleri, konuşacağı konuşmaları düşünür. Yoluna çıkan hiçbir engel onu başarısız olacağına inandıramaz. O bir ve bütündür, kazanacağına %100 inanır.

"Ya istiklal ya ölüm!" diyerek istiklalden başka şansının olmadığını söyler. İstiklal olmadan yaşamayı kendine ve Türk halkına asla yakıştırmaz. Onurunu asla kaybetmez. "Geldikleri gibi giderler!" diyebilecek kadar kararlı ve inançlıdır. Zaten böyle bir insan olmasaydı ülkemizi kurtaramazdı.

Aslında 19 Mayıs'ın psikolojisi tam bir birlik ve bütünlüktür. Yola çıkarken kazanmış olmaktır. Bir yükün altına girerken "yapabilir miyim yapamaz mıyım?" demeden yapabileceğine %100 inanıp başarmaktır.

Mantıken az askerimiz ve çok sınırlı imkanlarımız vardı. Ama hayat psikolojidir, mantık en fazla psikolojinin gölgesi olabilir. O zamanın mantıklı aydınları "Bu düşmanla baş edilmez, onların mandası olalım." dediler. Oysa Atatürk içindeki inanç, tutku ve azimle mantığın bütün argümanlarını yıkıp ülkemizi kurtardı.

Şimdi düşünmenizi istiyorum ama mantığınızla değil içinizdeki müthiş hayal gücünüz ve inancınızla. Mutlu, huzurlu, paralı, sevgili, her konuda doyumlu bir hayat yaşayabilir misiniz?

Mantığıyla düşünen okurlar muhtemelen "O işler o kadar kolay değil." demişlerdir. İnancıyla düşünebilenler belki bir an gerçekten çok güzel duygular tatmışlardır.

Atatürk bir insandı, aynı bizim gibi. O bu ülkeyi kurtardıysa bizim hayallerimiz, hedeflerimiz çocuk oyuncağı.

Hadi kavgalarımızı, kıskançlıklarımızı, olumsuz düşüncelerimizi bırakalım. Hayallerimize ve hedeflerimize odaklanalım. Hayallerimiz için çalışıp başaralım.

Bir Atatürk genci olarak böyle düşünüyorum. Yazımı bitirirken Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.