KÖTEKLİ HERKESİN UMRUNDA !!

Kötekli yazılarımıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. 5090 kişi okumuş.

Demek ki Kötekli okurlarımız için önemli.  Gerçi bir çok kurumdan, STK dan bahsettikte yazımız ile ilgili  sadece AYDEM’den bir cevap gelmiş. AYDEM de sorumlu biz değiliz ADM demiş.

AYDEM ara sokakları daha fazla aydınlatıp, karanlık noktalardan kurtaramaz mı? Şeklinde ki soruma AYDEM’den Perakende Kurumsal İletişim Uzmanı Baran Ölekli; Belirttiğiniz konu, bölgenizde görevli dağıtım şirketinin (ADM Elektrik Dağıtım A.Ş.) sorumluluk alanındadır. Dağıtım Şirketinin görevi, elektrik enerjisi dağıtımı ile ilgili altyapı yatırımlarını yapmak ve sayaç okuma arıza onarım bakım gibi diğer elektrik dağıtım hizmeti faaliyetlerini yürütmekte olan şirkettir. Perakende satış şirketi ise elektrik enerjisinin satışı, faturalandırılması ve tahsilatı hizmetini veren şirkettir. İki şirket farklı tüzel kişilikte olup, birbirlerinin sorumluluk alanına müdahale edememektedir. Bu nedenle sahayla ilgili gerekli tedbirlerin alınması ve çalışmaların yapılmasına yönelik çalışmaları ADM Elektrik Dağıtım yapmaktadır. Ben Perakende yetkilisiyim ama ikisinin marka adı, sorumlulukları ve yetkileri farklıdır. Şeklinde bir cevap göndermiş.

Bizim oralarda bir laf vardır. “Ha emmin yengeni öpmüş ha yengen emini.” Ama madem durum böyle Konuyu AYDEM den alıyorum ADM ye veriyorum. Umarım ADM Kötekli’nin aydınlanma konusunu ele alır. Gerçi Soda Mahallesinde bir yere elektrik bağlatmak isteyip bir yıl bekleyen bir vatandaş olarak çok umutlu değilim ama, yine de şansımızı deneyelim.

Bu bir kenarda dursun hazır Baran bey cevap vermişken bir talebimizde Baran bey aracılığı ile AYDEM den olsun. Yanlış biliyorsam ki yanlışsa Baran bey muhakkak yeniden düzeltir, AYDEM, Aydın, Denizli ve Muğla’ya Elektrik veriyor ve gelirlerini bu 3 şehirden elde eden büyük bir firma. AYDEM geçmiş yıllarda Denizli Basketbola sponsor olup 1. Ligde onlara ciddi bir maddi kaynak sağlamıştı. Hani biz Kötekli yani Menteşe de ki sorunu konuşuyoruz ya, AYDEM varsın bizim kulüplere 1 milyon TL sponsor olmasın, mesela Menteşe de kulüplere 10’ar bin lira can suyu olsa da kulüpler yüzlerce gence imkan sağlasa nasıl olur? Hele ki eğer doğru hatırlıyorsam gelirlerinin büyük bir bölümünü Muğla’dan elde ediyorsa, buna “Kötekli sorununda Çorbada tuzu bulunmak” denilebilir mi?

Şimdi AYDEM dolayısı ile Baran Bey diyecek ki; “Keşke hiç cevap vermeseydik”

Nasıl olsa biz Balık Hafızalı milletiz. Bakmayın 3-5 olay üst üste geldi de Kötekli konuşulur oldu. Unutulur 3-4 güne.

Doğru!! Biz ara sıra yazar unutturmayız.

Kötekli’de başlangıç olarak ana caddede baştan sona nefis bir Bisiklet yolu öneriyorum. Geliş gidiş. Masmavi prırıl pırıl. Arabaların üst üste park etmesi önlenir.  Hatta oradan başlayıp Merkeze kadar gelen bir bisiklet yolu.

İkinci önerim ise; Kaldırımlar mekanların değil insanların vatandaşların olmalı. Mekanların kaldırımlara taşmasına engel olunmalı. İnsanlar çoluklarıyla çocuklarıyla oralarda yürüyebilmeli. Öğrenciler, orada yaşayanlar gönüllerince yürüyebilmeli.

Aslında Amerikayı yeniden keşfetmenin bir anlamı da yok.  İşte bilimsel araştırmalara dayalı bir öğrenci yaşam alanında olması gerekenlerin şemaile açıklanmış hali.

Neyse ki bu sefer en büyük kazancımız Muğlamızın çok kıymetli yöneticileri, bürokratları, Milletvekillerimiz, siyasilerimiz, bu işe zaman ayırıyor, kafa yoruyor. Bu çok kısa sürede sonucu da beraberinde getirecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.