İÇİMİZDEN BİRİ-ERHAN ELEKTRONİK

Elektronik deyince; elektrik ve elektronik üzerine oluşturulmuş tüm teknik cihazlar aklımıza gelir. Bu cihazların yeni alındıktan sonraki dönemde arızalanması ile tamir edilmesiyle doğru orantılı bakım ve onarımla; sadece Muğla’da değil, tüm ilçelerde de bu işi üstlenen Erhan Elektronik, müşteri memnuniyetini ön plana alarak elinden geleni ardına bırakmadan gerekeni yapıyor.

İş yoğunluğundan dolayı randevulu sistemle hizmet sektörünün en önemlisi elektronikte sayın Erhan Durgut ve ekibi disiplinli çalışmalarını sürdürüyor. Bugün elektronik piyasasında neler oluyor la son gelişmeleri sayın Erhan Durgut’tan dinleyelim ve sizlere röportajımı sunayım istedim. Olanı biteni gelin kendisinden dinleyelim.

-Erhan Durgut kimdir?

-1978 Fethiye doğumluyum. Öğretmen bir babanın, ev hanımı bir annenin oğluyum. Annem Muğla’nın yerlisi olup, dedem de Muğla’nın ilk esnaflarındandır. Dedem Muğla’nın ilk ayakkabıcısı Ali Rıfat Sayitoğlu’dur. İlkokulu, ortaokul ve liseyi Muğla’da okudum. Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü mezunuyum. 1989/1990’lı yıllarda mevcut mesleğe Çınar Elektronik’te gurur duyduğum ustam Niyazi Çınar ile başladım. Ahilik Geleneği derler ya… Sık sık ustamı ziyaret eder, elini öper, eski günleri yadederiz.

-Peki meslek hayatınız sonrasında nasıl gelişti, Erhan Elektronik nasıl doğdu?

-Çınar Elektronik, Niyazi Çınar ustamdan sonra elektronikçi Osman Çelik usta ile de 1 yıl çalıştım. Daha sonra bir süre Dijitürk’te görev yaptım. 2002 yılı sonunda Erhan Elektronik’i kurdum. Başlangıç temamız radyo ve televizyon tamiri üzerine kurulu idi. Dijital Uydu Sistemlerinin canlanması ile sektörü biraz daha geliştirerek satışa yöneldik. Arkasından D-Smart’ın shop’unu ve servisini alarak o günden bugüne gelişerek, geliştirerek buralara geldik. İlçelerde alt bayiler ayarladık. Onlarla ortak çalışmalar yaparak bayiliğimizi sürdürüyoruz.

-Bünyenizde başka ne tür farklı işler yapıyorsunuz?

-Güvenlik sistemleri, alarm sistemleri, satış ve kurulumlar yapmaktayız. En son reklam sektörüne de adım attık. Ledli Işıklı Levhalar başta olmak üzere reklamın tüm gerektirdiği işleri yapıyoruz. Tabi ki ekibimle… Işıklı Led Levhalar üzerine yoğun çalışıyoruz. Bu konuda Muğla ili Led Işıklı Reklam tabelaları konusunda dışarıya bağımlı olduğu için; dışarıya olan bağımlılığı bu sayede içeriye yönlendiriyoruz.

-Reklamla ilgili her şeyi yapıyor musunuz?

-Evet reklamla ilgili özellikle tabela, branda ve afiş olarak ilk etapta akla gelen her şeyi yapıyoruz. Erhan Elektronik ve Reklam olarak merkez dışında ilçelere de ; öyle ki Antalya il sınırına kadar gidiyoruz. Müşterilerimize elektronik, güvenlik sistemleri ve reklam dahil her şeyden bahsediyor ve siparişlerimizi ona göre alıyoruz.

-Müşterileriniz ile olan diyaloglarınızda ilk önceliğiniz nedir?

-Prensip olarak müşteri diyaloglarımızda ilk önceliğimiz dürüstlük ve saygıdır. Disiplinli iş yapmak, verilen sözü tutmak olmazsa olmazımdır.

-İşyerinizde kaç kişi ile çalışıyorsunuz?

-Toplamda 7 kişiyiz. Her iş kolundaki arkadaşlar kendi işleri ile ilgili üzerleri düşen görevi yerine getirirler. Hizmet sektörüyüz. Ve bu sektörde teknolojinin geliştirdiği yeniliklere ayak uydurmak zorundayız.

-Bu sektörde en büyük sıkıntınız nedir?

-Eskisi gibi çırak başta olmak üzere usta da bulamıyor ve büyük zorluklar çekiyoruz. Aileler çocukları konusunda çok fazla iyimser davranıyorlar. Onların yeni meslek edinmeleri konusunda destek değil adeta köstek oluyorlar. Örneğin; “ Kaç para alacak?”, “ İşine kaçta gelip gidecek?” gibi sorularla çocuklarının çalışma şevkini kaçırarak işi çıkmaza sokuyorlar. Bir de piyasada usta kalmadığı için “tamir sektörü çöktü” diyorlar. Ancak yanıldıklarını belli bir süre sonra anlıyorlar. Çıraklıktan yetişen TSE Belgeli Usta, Usta Öğretici Belgelerine sahip işletmeyiz. Artık bu işletmelerden çok fazla kalmadı. Bu işin en önemlisi de ne biliyor musunuz? Ahilik Geleneğine saygılıyız ve de sürdürmeye çalışıyoruz.

-Yani işçilik konusunda sorunun dağ gibi büyük olduğundan bahsediyorsunuz öyle mi?

-Evet hem de nasıl. Aslına bakarsanız sadece Muğla’nın değil Türkiye’nin en önemli soruna işçilik. El emeğinin, göz nurunun ön plana çıkıp ustalığın kendini belli edeceği yerde; yeni parçalarla sök, tak sistemi ile ustalık sektörünü öldürüyorlar. Artık her meslek grubu işçilik konusunda sıkıntılı çünkü ortada çırak yok. Bugün için berber, terzi ve ayakkabı tamircilerinin bile çırak bulabileceğini tahmin edebiliyor musunuz?

Hizmet sektörüyüz, evlere tamire gidiyoruz. Çalışma konusunda olduğu gibi iş için gittiğimiz ev ortamlarında dürüst ve düzenli olmaya dikkat ediyoruz. Ailesi ve çevresini bildiğim insanlarla çalışmayı tercih ediyorum. İnsan faktörü iş yerlerinin kırılmaz aynasıdır. İşte bizim böyle aynalara ihtiyacımız var.

-Teknoloji ile aranız nasıl?

-Teknoloji varsa ben de, biz de varız. Teknolojiyi takip etmezsen herhalde çökerim. Tüm fuarlara ve tabi ki Muğla’daki tüm etkinliklere katılıyorum. En son Yadex ve Mobim fuarlarına katıldım. Fuar organizatörleri işyerlerinin taleplerin tespit ediyor, değerlendirmeyi ona göre yapıyor. Bu anlamda ciddi organizasyonlu fuarlara katılmak isterim. Bir de fuarlar konusunda MUTSO’nun da fuar aktiviteleri konusuna katkıda bulunmasını isterim. Bizde fuar konusunda grup birlikteliği olmadığı için maalesef bu konuyu sıklıkla gündeme getiremiyoruz. Muğla için yapılacak kendi iş kolumuzla ilgili veya ilgisiz her önemli işte Erhan Elektronik olarak ben varım. Çünkü Muğla’yı çok seviyorum. Diğer illere göre yaşam tarzı ve insanları ile bambaşka bir yerdir Muğla…

-Siz elektronikçiler belli aralıklarla da olsa toplanıp karşılıklı istişare yapmıyor musunuz?

-Biz Muğla’daki elektronikçilerin toplanıp, dertleşerek sorunları masaya yatırıp teknolojiyi bir adım daha öne taşımak için birlikteliğe ihtiyacımız var. Buradaki elektronikçilerle tüm ilçelerimizdeki elektronikçiler bölgesel anlamda da buna Aydın ve Denizli de dahil olmak üzere; bizim odanın Aydın ve Denizli’deki elektronikçilerle organize bir fuar oluşturabileceğine inanıyorum. Israrlı bir şekilde fuar diyorum çünkü “ Yeni gelişmeler nedir?” ile halkımızı bu konuda bilgilendirebiliriz.

-Yaptığınız her işin sarf malzemeleri elinizde mevcut mu?

-Seçici davranıyor, her bir parçayı stokta bulundurmuyoruz. Artık kargo ile lazım gelen malzemeyi anında siparişini verip getirtebiliyoruz. Bu arada iç ekonomiyi korumak dolayısıyla kendi ilimizde yaşayan insanlarımızın küçük esnafa yönelmelerini ve genel anlamda bizleri tercih etmelerini yürekten istiyorum.

-Hobileriniz nedir?

-Aslına bakarsanız benim tek hobim teknoloji. Öncelikli olarak teknolojiyi çok seviyorum. Boş zamanlarımı Yaraş’ta evin etrafında bulunan küçük bahçemde ve kümes hayvanları ile vakit geçiriyorum. Ailem ve çocuklarımla gezmek ve dolaşmak, dostlarımızı ziyaret etmek ayrıca dünyanın 8. Harikası olarak kabul ettiğim Karabağlar Yaylası’ndaki Keyif Oturağı ve Süpüroğlu’nda zamanı geçirmek çok hoşuma gidiyor.

-Büyükşehir olduk. Bu konuda bir fikir beyan edecek misiniz?

-Biraz politik olacak ama bekleyelim ve görelim.

-Gazetimiz HABER’i nasıl buluyorsunuz?

-Yeni, yepyeni bir gazete. HABER Gazetesi inanılmaz bir şekilde kısa sürede kendisini kabul ettiren, düşüncelerin açıkça ifade edilebildiği adeta Muğla’ya has çıkarılmış bir gazete… Konuştuğum herkes HABER Gazetesini beğendiğini söylüyor. Gittikçe okuyucu kitleniz de fazlalaşıyor. Bölge gazetesi olmanız vasfıyla Muğla haberleri bizim için büyük önem arzediyor. Herşeni Muğla için olduğunu biliyoruz. Önce Muğla varsa yoksa Muğla… Okunabilecek bir gazete olduğunuz için HABER Gazetesi gerçekten mükemmel…  Bu arada sizler kanalıyla herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.

-Bu güzel duygu ve düşünceler için gazetem adına şahsınıza çok teşekkür ediyorum. Keyifli bir o kadar akıcı sohbetinizden feyz aldım. Güzel olan her şey genişlemiş bir müşteri pörtfeyi ve bol kazanç hep sizinle olsun.

ERHAN ELEKTRONİK

Orhaniye Mahallesi İsmet Çatak Caddesi No: 10 MUĞLA

Tel: 0 252 212 82 45

GSM: 0 533 512 27 47

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.