İÇİMİZDEN BİRİ

Has Petrol

Dünden bugüne HAS petrolden bahseder misiniz?

Akaryakıt sektörüne ilk adımı 1961 yılında babam HASAN ÇOLAKOĞLU ve aile büyüğümüz MUSTAFA SÖKMEN ortaklığı ile Merdivenli mevkiindeki istasyonla girmiş ailemiz daha sonra 1983 yılında bu ortaklıktan ayrılarak HAS PETROL’ü kurmuş akabinde abilerim İzzet –Necati ve Ercan Çolakoğlu’nun katkılarıyla bugünlere gelmiş bulunmaktayız.

Uğur Çolakoğlu’nu tanıyalım mı?

1969 Muğla doğumluyum ilk orta ve lise eğitimimi Muğla’da tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.Fakültesi İktisat bölümünü bitirdikten sonra ailemle birlikte çalışmaya başladım.1999 yılında eşim Gülçin Çolakoğlu ile evlendim Duru ve Can Aslan isimli iki çocuk babasıyım.

Has petrol ismi kimin eseri? Birlikte alınmış bir karar mı?

Firmamızın ismi o yıllarda tanker şoförümüz olan rahmetli Burhan Hepkaradagiden amcamıza aittir.

Akaryakıt işinin uğraşı açısından en zor ve en kolay yönleri nelerdir? bunu biraz detaylandırabilir miyiz?

Akaryakıt sektörü zor ve sevmeden yapılmayacak bir sektördür bir çok kişi bu karlılıklarla bu işi yapmak istemiyor ama biz işimizi seviyoruz.Zordur çünkü 365 gün 24 saat hizmet vermek durumundayız herkes tatil yaparken bizim işimiz daha çok olur ama canlı ve yaşamın içinde olan işyerleridir benzin istasyonları.

Kaç akaryakıt istasyonunuz var? birden fazla olduğunu biliyorum dolayısıyla, tüm istasyonları siz mi koordine ediyorsunuz? bu istasyonların tamamının çalışma koşullarını nasıl takip ediyorsunuz?

Beş istasyonumuz var 3’ü Muğla Merkezde 1’i Bodrum’da 1’ide Yatağan’da, tüm istasyonların koordinasyonu Muğla –Shell istasyonundan yapılır ama istasyonların her birinde müdürlerimiz ve yeğenlerim iş başındalar.İstasyonların sevk ve idaresinde çalışan arkadaşlarımızın da katkılarıyla çok zorlanmıyoruz .Tüm istasyonlar kamera ve elektronik takip ile kontrol ediliyor ve gerekirse müdahale ediyoruz.

Toplamda kaç çalışanınız var? çalışanlarınızda aradığınız özellikler nelerdir?

Toplam 72 çalışanımız var .İşletmemizde çalışan arkadaşlarımızda aradığımız temel özellik dürüstlük ve güleryüzlülük , gerisini eğitimlerle halledebiliyoruz.

Akaryakıt hizmetinin yanısıra istasyon içinde oluşan diğer hizmetlerinizle ilgili neler söylersiniz?

İstasyonlarda market-yıkama ve madeni yağ değiştirme hizmeti veriyoruz ancak yeni açtığımız istasyonda kafeterya hizmeti de vereceğiz.

Bu kadar yoğunlukta kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Pazarları mutlaka ailemle olurum,arkadaş grubumuzla organizasyonlar yapıyoruz ,ayrıca ayda en az bir kere Galatasaray maçına giderim,belli dönemlerde balık avı organizasyonlarımız olur her yıl.

Sizi yıllardır tanırım, disiplinli; bir o kadar iyi niyetlisinizdir. çok olumsuz olaylar karşısındaki tavrınız sizi ne yapmaya zorlar veya zorlamaz?

Her zaman bardağın dolu tarafına bakarım,olaylar karşısında öncelikle art niyet  var mı ona bakarım art niyet olmadıktan sonra hata insanlara mahsus çok sorun etmem ama art niyet varsa biraz kinciyimdir unutmam unutturmam gerekeni de yaparım.

Bir ara konsepti çok şık bir kafe açtınız, bu kafeyi sekteye uğratan nedir? Bu arada başka bir kolunda faaliyette bulunmak aklınızdan geçti mi veya geçiyor mu?

Bu konu içimde bir yara büyük bir hevesle yüksek bir bütçe ile çok emek vererek hazırladığımız F1 Cafe maalesefki hiç haketmediği uygulamalarla karşı karşıya kaldı ve büyük bir hevesle yaptığımız F1 Cafeyi  tarihe gömdük.

Bu sevginizi çok iyi biliyorum, bu sene Galatasaray ne yapar?

Ben çok ama çok iyi bir Galatasaraylıyım ve inşallah çok güzel günler göreceğiz önümüzdeki yıllarda.Birde Muğlasporumuzun güzel günlerini görmek eski günlerdeki coşkuyu yaşamayı diliyorum.

Muğla'ya büyükşehir olmak yakışır mı?

Muğla özel bir şehir ve ben bu şehirde yaşadığım için çok mutluyum. Büyükşehir olmak tabi ki yakışıyor Muğla’mıza her köşesi ayrı bir güzel ve özel.

Haber Gazetesi hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Haber gazetesi okuru dinleyen ve dikkate alan eleştiriye açık bir gazete,sizi tebrik ve teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

-Akaryakıt sektöründe yıllardır, emek vererek yaptığınız işin karşılığını umarım alıyorsunuzdur. İş kolunuzdaki başarınızı biliyor, ve daha da başarılı işler yapacağınıza inanıyorum.

Bu arada Atatürk Bulvarı 25 metrelik yol üzerinde açtığınız yeni akaryakıt istasyonunuz (Petrol Ofisi) hayırlı olsun. Tüm güzellikler sizinle olsun.

Turgay abi çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.

HAS PETROL Yeni Otogar Yanı –MUĞLA

İletişim: 212 17 51

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.