Havadan gelen tehlike

Değerli okuyucular bugünkü köşe yazımda sizlerle soluduğumuz havanın bazı kanserlere yol açtığı konusunda bazı bilimsel veriler konusunda sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dünya sağlık örgütünün kanser araştırma biriminden yapılan bir açıklamada soluduğumuz havanın sigara gibi kanserojen olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak geçtiğimiz yıllarda Dünya çapında akciğer kanseri nedeniyle gerçekleşen ölümlerden 223 bin tanesinin sebebinin hava kirliliğinden kaynaklandığı belirtildi.

Bu durum özellikle Çin gibi yüksek bir hızla sanayileşen nüfusu büyük ülkelerde büyük tehlikenin daha fazla olduğu açıklanmıştır. Kirli havanın artık abdest, plutonyum dumanı ile beraber birinci sınıf konserojenler arasında sayılması gerektiği ifade edildi.

Ve yine Dünya sağlık örgütünden açıklandığına göre kirli hava ilk kez kanserojen olarak bu açıklamada yer almıştır. Sevgili okurlar yukarıdaki bu açıklamalar Dünya sağlık örgütü tarafından açıklanmış bulunmaktadır.

Gerçekten Dünya’mız böyle bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Hava kirliliği yol açan tüm çalışmalara çok dikkat edilmesi gerektiğini inanıyorum. Havamıza insan oğlu tarafından bu şekilde sorumsuzca, gaddarca davranarak ölümümüze zemin hazırlamaktayız.

Değerli okuyucular, Dünyamızı yöneten büyük Devletler Dünya sağlık örgütünün bu önemli ve ciddi açıklamalarını dikkate alarak ve hafife almadan şimdiden şimdi den gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Bu yönde çalışmalarına hız vermeleri gerektiğini burada vurgulamak isterim.

Değerli okuyucular, Dünya bu durumu şimdiden gerekli önlemlerini almazlar ise insanların kanser pençesine görecektir ve kanser ölümler her yıl artmaya devam edecektir. O nedenle devletler ve ülkeler bu konuda vakit geçirmedir. Bu kötü gidişi artık dur demeleri gerektiğinin tüm insanlığın görevi olduğunu inanıyorum.

Umarım Dünya sağlık örgütünün bu açıklamalarını büyük devletler dikkate alırlar. İnsanların kendi elleriyle yok olmalarına seyirci kalmazlar. Cenabı Allah tüm insanların bu tür felaketlerden korumasını niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.