Gençlik neden mutlu değil?

Sevgili okuyucular; bugünkü köşe yazımda gençlik üzerinde duracağım. Çünkü gençlerimiz bu ülkenin geleceği ve onlara bu ülkeyi teslim edeceğimiz en büyük varlıklarımızdır. İnsanın en değerli yılları gençliğidir. Bunu yaşımız ilerledikçe anladık. Ama bir baktık ki; o güzel gençlik yıllarımızdan eser kalmamış.

Arap şair şöyle der; “ keşke gençliğim tekrar bana dönseydi de ihtiyarlığın zulmünü ona anlatsaydım.” Evet ne kadar güzel bir söz. Giden gençlik bir daha geri dönmüyor. Eski gençlik yıllarımı hatırlıyorum da, babamızın aldığı kara lastik ayakkabı, kumaş pantolon ile ne kadar mutlu olurduk. Bayramlarda yeni aldığımız bir çorap bizleri ne kadar sevindirirdi.

Hele hele bayramlarda bize verilen küçük paralar bizi çok mutlu ederdi ve huzur bulurduk. Ya şimdi? Günümüzün gençliğine baktığımızda mutlular mı? Hayır değiller. Bugünkü gençlik marka taşıyan elbiseler, altında otomobiller var. Her dilediğini özgürce yapma olanaklarına sahipler ama yine de mutlu değiller. Çünkü uyuşturucu kullanan gençlerin sayısının günümüzde arttığı görülmekte. Ve bir çok genç psikolojik haplar kullanıyor. Böyle bir duruma geldik.

Toplumumuzda bir çokları severek evleniyorlar, üç beş ay sürmeden kısa bir dönemde bir bakıyorsunuz ki boşanmak üzere mahkemelere gidiyorlar. Bunun tek bir sebebi vardır o da manevi değerlerimizden uzaklaşmamız. Yaşam tarzımızdan, örf ve adetlerimizden uzaklaştık. Milli değerlerimizi yitirdik. Kur’an’ın yüce ahlakını içimize sindiremedik. Haramlar helal gösterildi helaller ise haram. Böyle bir durumda yaşıyoruz.

Değerli okuyucular; insanoğlu bir yolcudur. Ruhlar aleminden, anne karnından, çocukluktan, gençlikten, ihtiyarlıktan, kabirden ve sırattan geçen bir yolculuğu vardır. Geçici ve bu fani dünyada din feda olunamaz. Özellikle burada genç kardeşlerimize sesleniyorum. Manevi değerlerimizden asla uzaklaşmayın o zaman doğru yolu bulursunuz.

Peygamberimizin (S.A.V) şu güzel sözleriyle yazımı tamamlamak istiyorum. “ Ahiret için çalışana Allah dünyayı verir. Ama dünya için çalışana Allah ahireti vermez.” Buyurarak ahret hayatını kazanmayı esas alanın dünyasının da mükemmel olacağını belirtmişlerdir.

Cenab-ı Allah bizleri ve gençlerimizi doğru ve iman yolundan ayırmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.