ÇOCUKLARIMIZI MUTLAKA OKUTMALIYIZ

Yüce dinimiz İslam , okumaya , öğrenmeye bir taraftan da ilme büyük önem verirken  diğer taraftan da  ilim öğrenmeyi kadın erkek her Müslümana farz kılmıştır . Dinimiz İslam insanları daima ileriye görmeyi , okumayı , çalışmayı bilime o kadar çok önem vermiş ki , ilk emri insanlara oku  emriyle başlamıştır. Bununda yolu İslamı anlamaktan ,bilmekten , Allah Rasulunun yaşantısını bilmekten geçiyor.Dinimizin dediklerini  kulaktan duyma değilde kaynağından öğrensek yerimiz muasır medeniyetlerin seviyesine ulaşırız.

İlim konusunda karşılaşabilecek bütün zorluklar  ve meşakkatlere rağmen dinimiz ilim öğrenmeyi  yinede tavsiye ederek , İlim makamının büyük bir makam olduğunu  bize bildirmiştir.

Müslümanlıkta ilim ile cehalet  bir yerde olamaz daha doğrusu bağdaşmaz. Cehaletin ve geriliğin asla yeri yoktur. Çünkü cehalet , insanın  haysiyet , şeref  ve onurunu ayaklar altına düşüren  en kötü durumdur. Bu sebeple , İslam öncesi  arap toplumundan bahsedilirken  o döneme cahiliye  dönemi denilmesi  bizler için anlam taşır . Çünkü İslamın olduğu yerde aydınlık vardır , bilim vardır, huzur  vardır , güven vardır.

Yüce kitabımız KUR’AN I Kerimde  “sakın cahillerden olma “   “Cahillerden yüz çevir “  buyuruyor  [Enam 6/35]   [ Araf 7/199]                                                                        Allah üteala bir çok ayeti Kerimesinde cehalet  yerilmiş ,  ilim tahsili , okuyup yazma teşvik edilerek  övülmüştür.

Yüce Allah ın  bizlere birer emaneti olarak sunduğu  biricik çocuklarımız ,  arasında yozlaşma  ve kendi milli değerlerine  yabancılaşma  daha fazla yaygınlaşmadan  gerekli tedbirleride  almalıyız .  Bunu sağlamakta ancak okumak ,öğrenmek ,araştırmak la mümkü olur.

Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki yeni yetişen nesiller , bu milletliğin geleceği ,  yarınların devlet adamları ve en büyük güç kaynağıdır. Bundan dolayıdır ki  her millet , kendi geleceğini garanti altına almak , milli ve manevi değerlerini yükseltip geliştirmek  maksadıyla , görgülü , çalışkan , üretken , bilim adamı yetiştirmeye özen göstermektedir. Eğer yeni yetişen nesiller ilimden , bilimden , eğitim , öğretiimden mahrum bırakılırsa  veya eğitilmezlerse , uyuşturcu , alkolün bataklığı , tembellik , kapkaççılık  ve zararlı akımların ağına düşmeye , daha da bu memlekete zararlıbir  hale  gelmeye müsait olurlar.

Geleceğimizi emanet edecğimiz çocuklarımızın bu saydığımız kötülüklerden uzak kalması ,hatta yanına bile yaklaşmaması , ailesine , milletine velhasıl bütün  insanlığa faydalı  bireyler olarak yetişmesi hepimizin büyük arzusudur. Ancak böyle  dinini  ,Allah Rasülünün hayatını  anlamak , yaşamak, Allah ın  bizden ne istediğini bilmekle olur.

Bu hafta kısmi de olsa okullarımızda velilerin ve öğretmenlerin  özlediği yüzyüze  eğitim öğretim başladı .Allah devamını nasibeylesin .

Şunuda unutmamalıyız ki eğitimin temeli ailede başlar , eğer aile birbiriyle barışıksa  uyum içindeyse  güzellikler içerisinde , okulla   ve çevreyle  devam eder her çocuk ailesinden , okulundan ve çevresinden edindiği bilgi ve davranışların etkisi altında kalır. Bu noktada  kız erkek  ayrımı yapmaksızın  çocuklarımızın eğitim ve öğretim  için bütün imkanlarımızı seferber edelim .

Unutmayalım ki  İslamın gayesi bütün  insanlığı  kemale erdirmektir. Buda  Allah ın emirlerini bilmekle ahlaklı , eğitimli , dinini bilen bir nesil olmakla mümkün olur. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.