BAĞKUR EMEKLİLERİN DRAMI

Değerli okuyucular; bugünkü yazımda sizlere bağ kur emeklilerinin ne sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi verdiklerini emekli kardeşlerimizin sıkıntılarını irdelemek istiyorum. Türkiye’de 10 milyona yakın emekli kesimi vardır. Bunlardan bir kısmı ise bağ kur emeklisidir. Bağ kur emeklilerinin nasıl bir geçim sıkıntısı yaşadığı bilinmektedir ortalama olarak bağ kur emeklisinin aylığı 700 800 tl civarındadır. İşte bu emekliler bu aylıklarıyla zor şartlar altında geçinmeye çalışmaktadırlar. Bağ kur emeklisinin bir kısmı yaşlı olup başka bir ek iş yapma imkanları yoktur. Yaşlı oldukları için yan gelir sağlayamıyorlar tamamen aileye mahkumdurlar. Ek yan gelir yapan emekliler ise aylıklarından %15 kesilmektedir. Bu da bağ kur emeklilerini büyük bir darbe olmaktadır. Bu kişiler aynı zamanda devlete vergi vermektedirler. Bu durum bağ kur emeklilerini büyük bir haksızlık ve adaletsizlik olduğunu düşünmektedirler. Devlet baba çalışırsan bende aylığından keserim diyor. Bu durum bağ kur emeklilerini çok üzmektedir. Bağ kur emeklilerinin insanca yaşaması için günümüz koşullarına uygun bir aylığın verilmesini kimseye muhtaç olmadan yaşaması onun en içten tabii bir hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ek bir iş yapmaması için ancak aylıkların düzelttirilmesi ve arttırılmasına bağlıdır.

Verilen zam oranları bağ kur emeklilerine yetmiyor. Zor şartlar altında yaşamlarını idame ettiriyorlar. 2014 yılında bağ kur emeklisine yapılan zam oranı gülünç bir rakam 2,8 olarak belirlenmiştir. Ama 2013 yılında yapılan zam oranı ise 3,9 idi. Bu durum karşısında haklı olarak bağ kur emeklileri dert yanıyorlar. Bizim sahibimiz yok, bizim haklarımızı arayan bir kurum da yok o nedenle çok mağdur olan bizleriz, biz bu mevcut aylıklarımızla nasıl geçineceğiz, nasıl çocuklarımızı okutacağız demektedirler.

Değerli okuyucular gerçekten bağ kur emeklilerinin durumu iç açıcı değildir. Bağ kur emeklilerinin de en kısa bir zamanda intibak yasası getirilmelidir. Ancak o zaman yüzleri gülecektir ve bunu bekliyorlar. Sosyal devlet anlayışının gereği olarak bağ kur emeklileri de mağdur edilmemelidir.

Değerli okuyucular bugün ki yazımda bağ kur emeklilerinin acı durumlarını ve ne sıkıntılar içersinde yaşadıklarını bir nebze olsun aktarmaya çalıştım. Umarım devletimiz ve hükümetimiz bu sesi duyarda bağ kur emekli kardeşlerimizin yüzlerini güldürü, temennim budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.