2014’TE NELER OLACAK

*Önümüzdeki yıl, sinema seyircisi önemli filmlerle buluşacak. Örneğin Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Kış Uykusu’nun 2014’te vizyona girmesi bekleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Demet Akbağ gibi isimler yer alıyor. Komedi filmleri için, devam filmlerinin yıla damga vuracağını söyleyebiliriz. Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın başrollerini paylaştığı Eyvah Eyvah 3, Şubat başı itibariyle beyazperdede olacak. Meraklıları için Recep İvedik 4’ün de bu yıl vizyona gireceğini hatırlatalım. Ayrıca, Güney Afrika’nın efsanevi lideri Mandela’nın hayatını anlatan Mandela: Özgürlüğe Giden Yol filmi Şubat’ta seyirciyle buluşacak.

*Her ne kadar hem siyasi çıkışları, hem de romanları üzerine genel olarak menfi düşüncelerim olsa da, okurları için bir bilgiyi yinelemek istiyorum; Orhan Pamuk’un “Kafamda Bir Tuhaflık” adlı romanı bu yıl raflardaki yerini alacak.

*2013’te çıkması beklenen Tarkan’ın yeni albümü 2014’e kalmıştı. Albümün en geç yaz başı çıkacağı söyleniyor.

*2014 yılında toplam 115 gün tatil var. Ramazan Bayramı’nda hafta sonu ile birlikte 5 gün, Kurban Bayramı’nda 5,5 gün tatil yapılacak. 9 günlük uzun tatiller bu yıl yok. Elbette bu bilgi haftada 2 gün tatili olanlar için geçerli.

*2014 siyasi olarak da çok hareketli geçecek. Yerel seçimler 30 Mart 2014’te. Eğer mevcut sistemde bir değişiklik olmazsa, bu yıl cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçilecek. Seçimin tarihi henüz netleşmedi.

*Siyasi ve toplumsal gerginliklerden birini öngörmek için müneccim olmaya gerek yok, 1 Mayıs kutlamalarının nerede yapılacağı ciddi bir gündem oluşturacak. AKP, Taksim’de mitinge izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Ancak sendikaların tarihsel önemi nedeniyle Taksim’de kutlama yapmak isteyeceği açık. 1 Mayıs süreci, yasaklara karşı geçtiğimiz yaz olduğu gibi yeni bir refleks ve direniş yaratabilir.

*Yılbaşı, insanların kararlar alması, geçen bir yılın muhasebesi sonucunda bu yıl kesinlikle yapılmaması gerekenlerle ilgili sıralamalar yapılması için çok uygundur. Örneğin eminim bu yazıyı okuyanlar arasında, yeni yılla beraber sigarayı bırakmaya, diyet yapmaya, spora başlamaya karar veren pek çok kişi vardır. Ders çalışmaya başlama kararı olan öğrenciler, yeni yılla beraber artık abuk sabuk kavgalar etmeme konusunda anlaşan sevgililer, zannettiğimizden çok fazladır. Kötü haber, bunların pek çoğu olmayacak zira değişim çoğu kez bir iç disiplinle mümkündür. Spor yapmak zorunda olduğunuzu anladığınız gün spora başlamaz, sigarayı bırakmanızın doğru olduğunu düşündüğünüz ilk anda elinizdeki sigarayı söndürüp paketinizi atmazsanız, üzgünüm, bu yılbaşı hayatınızdaki hiçbir şeyi değiştirmemiş olacak. Ve abuk sabuk sebeplerden kavga etmeyi alışkanlık haline getirmiş sevgililerin yeni yıldaki ilk kavgası da öncekilerden daha makul bir sebepten dolayı olmayacak… Ama hepimizin, en istikrarsız olanımızın bile irade gösterdiği bir alan var… Hemen hepimiz her yeni yıl öncesinde çok radikal kararlar almak, ancak uygulama işini bir hafta bile sürdürmemek konusunda çok iradeli ve istikrarlıyız…

Kim bilir belki de almamız gereken tek radikal karar, yeni bir yıla radikal kararlar almadan girmek olmalıdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.