Zurna Festivali Muğla’da Yapılıyor

Muğla Belediyesi, düzenlediği Muğla Ulusal Zurna Festivali ile dünyada bir ilki gerçekleştiriyor.24-25 Aralık Tarihlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Muğla Ulusal Zurna Festivali’ne...

Zurna Festivali Muğla’da Yapılıyor

Muğla Belediyesi, düzenlediği Muğla Ulusal Zurna Festivali ile dünyada bir ilki gerçekleştiriyor.

24-25 Aralık Tarihlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Muğla Ulusal Zurna Festivali’ne İzmir, Aydın, Muğla- Milas-Dibekdere, Trabzon, Kırıkkale-Keskin, Gaziantep, Erzurum, Sinop, Lüleburgaz, Kırklareli, Manisa, ve Bayburt’tan, Türkiye’nin önde gelen 12 zurna üstadı katılacak.

Muğla Belediyesi’nin düzenlediği Zurna festivalinin sanat danışmanlığını ise Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl ve Öğr. Gör. Ünal Yürük yapacak.  Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl “ Düzenlenen bu festivalde Türkiye’de kullanılan kaba zurna, orta kaba, Selanik, orta zurna, cura zurna gibi bütün zurna çeşitleri kullanılacak. Festivalimize katılan zurna üstatlarımıza ise profesyonel bir orkestra eşlik edecek. 24-25 Aralık tarihlerinde Muğlalılar için tam bir müzik şöleni olacak” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün düzenlenen festival ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu festivalle dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Halk kültürümüzün en önemli değerlerinden  birisi olan zurna kültürünün yaşatılması ve gençlerimize bu enstrümanı sevdirmek için önemli bir etkinlik olacak. Ayrıca bu işe gönül vermiş ustalarımıza da hak ettikleri saygıyı göstermek için de bir fırsat olacak. Emeği geçen ve katılacak olanlara teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.