Zeytinyağında Duygusal Analiz

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Naturel Zeytinyağlarının Duyusal Analizlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında düzenlediği eğitime 45 kişi katıldı. Yatağan Ziraat Odası toplantı salonunda...

Zeytinyağında Duygusal Analiz

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Naturel Zeytinyağlarının Duyusal Analizlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında düzenlediği eğitime 45 kişi katıldı. Yatağan Ziraat Odası toplantı salonunda verilen ve iki gün süren eğitim, İzmir Zeytin Araştırma Enstitüsünden Dr. Oya Köseoğlu, Gıda Mühendisi Elif Büyükgök ve Yüksek Ziraat Mühendisi Mehmet Ulaş tarafından verildi. Eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgeleri törenle verildi.

Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet İdar, Yatağan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Hakkı Yüksel, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Zeytin Dostu Derneği Başkanı Atilla Taş katıldı.

İlçe Müdürü İsmail Hakkı Yüksel bu etkinliğin İlçesinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek zeytin ve kaliteli zeytinyağının öneminden bahsetti.

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday eğitime katılacakları belirlenmesinde bu bilgiyi etkin kullanacaklar ve yayımını yapacakların belirlendiğini ve bu konuda İlçe Müdürlüğü başta olmak üzere İl Müdürlüğüne, İzmir Zeytin Araştırma Enstitüsü etkililerine teşekkür etti.

Zeytin Dostu Derneği Başkanı Atilla Totoş Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre zeytinin tüketilmesi ile Seratonin (mutluluk hormonu) salgılandığını ve insanları daha mutlu ve sağlıklı olduklarını söyledi. Ayrıca zeytinin değer kaybettiği yıllarda üreticinin dağdaki zeytine bakmamasıyla hastalık ve zararlının arttığını ve dağdaki zeytinin daha sağlıklı olduğunu vurgulayarak tüm zeytinlere gereken bakımın yapılmasını istedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici her yıl zeytin konusunda daha iyi neler yapılabileceği konusunda İl Müdürlüğü olarak birçok çalışmalara imza attıklarını ve her geçen yıl bunun karşılığını aldıklarını ve geçen yıllarda bu eğitimin başka İlçelerimizde de yapıldığını söyledi.

Bu yıl Yatağan İlçesinde eğitimin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Nazif Ekici ev sahipliğinden dolayı Ziraat Odasına teşekkür etti ve zeytin ve kaliteli zeytinyağının önemine değinerek tüm çiftçileri Milas İlçesinde yapılacak olan Zeytin Hasat Şenliğine davet etti. Tüm katılımcılara katılım belgeleri dağıtılarak eğitim programı sona erdi. İl Müdür Nazif Ekici ayrıca, çiftçilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.