Zeybekler zafer için oynadı

Muğla’daki seçimlerin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından kazanan adaylar ve partilileri seçim zaferini meydanlarda Kerimoğlu, Harmandalı, Muğla Zeybeği oynayarak kutladılar.Mahalli İdareler Seçimleri Muğla’da...

Zeybekler zafer için oynadı

Muğla’daki seçimlerin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından kazanan adaylar ve partilileri seçim zaferini meydanlarda Kerimoğlu, Harmandalı, Muğla Zeybeği oynayarak kutladılar.

Mahalli İdareler Seçimleri Muğla’da da büyük bir katılım ile gerçekleşirken, aylardır çalışmalarını sürdüren partiler ve başka adayları seçim yasaklarının başlaması ile çalışmalarını sonlandırarak Pazar günü yapılacak olan seçimleri beklemeye başlamışlardı. Pazar günü sandık başına giden Muğla’daki 641 bin 133 seçmen ise son sözü söyleyerek 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanlarını ve meclis üyelerini seçtiler.

Pazar günü oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından oy sayımına geçilirken akşamın ilerleyen saatlerinde de resmi olmayan sonuçlara göre kazanan adaylar da bir bir açıklanmaya başlandı. Seçimi kazandıklarını öğrenen adaylar ve partilileri bulundukları bölgelerin meydanlarına akın ederek zafer coşkusunu hep birlikte kutladılar.

Muğla seçmeni ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanını seçme için sandık başına giderken, yapılan seçimler sonucu 3 dönemdir Muğla il belediye başkanlığını yürüten Dr. Osman Gürün ilk kez girdiği Büyükşehir adaylık yarışında ipi göğüsledi.

Muğla’nın büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından merkez ilçe Menteşe olurken, CHP’nin 40 yıllık geleneği Menteşe adı ile devam etti. CHP’nin Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş seçimleri kazanarak Menteşe’nin ilk belediye başkanı oldu.

Gürün ve Gümüş’ün, gayri resmi seçim sonuçlarına göre kazandıkları açıklanınca partililer Cumhuriyet Meydanı’na akın ettiler. Seçim zaferi burada coşkuyla kutlanırken, Gürün ve Gümüş bu coşkuyu birlikte Kerimoğlu oynayarak perçinlediler.

Milas’in CHP’li mevcut belediye başkanı Muhammet Tokat da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından meydana inerek zaferin coşkusunu partililerle yaşadı ve Zeybek oynadı.

Meydanda diz vuran bir başka aday ise Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı idi. 3 dönemdir MHP’den başkan seçilen Saatcı, partisinden tartışmalı bir şekilde istifa edip DP’ye katılarak bu partiden aday olmuştu. Saatcı, 4’üncü dönem tekrar seçildi. Saatcı ve Fethiyeliler seçim zaferini meydanlara akın ederek kutladılar. Saatcı da burada Harmandalı oynayarak kutladı. Adayların oyunları meydanlarda renkli sahneler oluşturdu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.