Yüzen Havuz dalış turizmi için batırılacak

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, deniz turizminin su altı kısmını zenginleştirmek istediklerini ve bu amaçla Cennet Adası ve Keçi Adası arasında belirlenecek bir yere yüzen havuzu batıracaklarını söyledi.Marmaris'te...

Yüzen Havuz dalış turizmi için batırılacak

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, deniz turizminin su altı kısmını zenginleştirmek istediklerini ve bu amaçla Cennet Adası ve Keçi Adası arasında belirlenecek bir yere yüzen havuzu batıracaklarını söyledi.

Marmaris'te dalış turizmini geliştirmek amacıyla denize, içinde labirentler olan yaklaşık 70 metre uzunluğunda ''yüzen havuz'' batırılacak. Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi ve ilçede faaliyet gösteren dalış okullarının yöneticileri tarafından oda binasında düzenlenen basın toplantısında, proje hakkında bilgi verildi.

Deniz turizminin su altı kısmını zenginleştirmek istediklerini belirten Hasan Mengi, bu amaçla Cennet Adası ve Keçi Adası arasında belirlenecek bir yere yüzen havuzu batıracaklarını söyledi.

Havuzun içinde labirentler bulunacağını ifade eden Mengi, ''Türkiye'de ilk defa denize yüzen havuz batırılacak. Dünyada da bir örneğinin olduğunu zannetmiyoruz. Bu, uzun zamandır gerçekleştirmek istediğimiz bir projeydi. Turizm sezonun başında yani nisan veya mayıs ayında batırma işlemini gerçekleştireceğiz'' dedi.

Batığın dalışa açık ve tekne trafiğini engellemeyecek bir bölgede olması gerektiğine işaret eden Mengi, batırılacak noktayı ilgili kurumlarla görüşerek kararlaştıracaklarını bildirdi. ''Yüzen havuz'' diye adlandırdıkları şeyin gemilerin tamir ve bakımı için çekildiği havuzlardan olduğunu anlatan Mengi, ''Bunlardan şu an değişik boylarda 3 tane mevcut. Biz yaklaşık 70 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 9 metre yüksekliğinde olan havuzu batırmayı düşünüyoruz. Havuzun içindeki labirentlerde dalış yapanlar dolaşabilecek ve çok güzel bir atmosferle karşılaşacaklar'' diye konuştu.

Dalış okulu yöneticilerinden Behçet Kutlu ise batığın aynı zamanda resif görevi göreceğini ve körfezdeki balık üremesini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Marmaris'in dalış turizmi açısından çok iyi potansiyelinin bulunduğunu dile getiren Kutlu, bu potansiyeli yukarıya taşımak için batıklara ihtiyaç olduğunu, bunların sayısının daha da artırılması gerektiğini vurguladı. Kutlu, yaklaşık 1,5 yıl içerisinde batığın balıkların yuva yapması için uygun hale geleceğini bildirdi.

Marmaris'in dört mevsim dalış turizmi yapmak için uygun bir yer olduğuna dikkati çeken bir diğer dalış okulu yöneticisi Servet Karnap da ''Bizim bütün işimiz suyun altında, ama gösterecek fazla bir şey bulamıyoruz. Su altında fazla canlı olmaması bizim için sıkıntılı bir durum. Bu tür batıklar sayesinde denizin altı zenginleşecektir. Hedefimiz kışın da Marmaris'e turist gelmesi'' dedi.

Yüzen havuzun, Deniz Ticaret Odası ve dalış okullarının yapacağı ortak çalışma sonucu batırılacağı belirtildi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.