Yunus, yardım için kendini karaya attı

Marmaris ilçesinde vücuduna poşet dolanan yavru yunus kendini karaya attı.Olay, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Hisarönü Mahallesi sahilinde meydana geldi. Kıyıda çırpınan yavru yunusu gören restoran işletmecisi Mustafa Evcan...

Yunus, yardım için kendini karaya attı

Marmaris ilçesinde vücuduna poşet dolanan yavru yunus kendini karaya attı.

Olay, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Hisarönü Mahallesi sahilinde meydana geldi. Kıyıda çırpınan yavru yunusu gören restoran işletmecisi Mustafa Evcan (35), balığı kurtarmak için sahile gitti. Yüzgecine içinde çoklu olta iğnesi bulunan poşet dolanan yunusun acı içinde çırpındığını gören Evcan, İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri ekiplerine haber verdi. Mustafa Evcan’ı telefonla arayan Su Ürünleri Mühendisi Yüksel Öztürk, yönlendirme yaparak yunusun yüzgecine saplanan iğneleri tek tek çıkarttı. Yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından olta iğneleri ve poşetten kurtarılan yunus tekrar suya bırakıldı. Bir süre kıyıda dolaşan yunus daha sonra gözden kayboldu.

Yunus balığının yardımına koşan ilk isim olan Mustafa Evcan, "Sahilde masaları düzenliyordum. Kıyıda irice bir balığın çırpındığını gördüm. Önce büyük bir balığın sürüye saldırıp kıyıya sürüklediğini düşündüm. Ancak balığın sırtında beyaz bir poşet görünce bundan kurtulmaya çalıştığı için çırpınan bir balık olduğunu anladım. Çevreye duyarsız insanların bilinçsizce denizlere bıraktıkları olta ve poşetler suda yaşayan canlıları tehdit ediyor. Denizlerimizi koruyup içinde yaşayan canlıları yok etmememiz gerekiyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.