Yunan, Tarhanamızdan sonra Madenlerimizi de götürüyor !

Yunanistan, Muğla Tarhanasından sonra Datça’ya yüzme mesafesindeki Sakarcalar Adasından da maden çıkarmaya başladı. Sakarcılar Adası'nda perlit ve ponza madeni bulunuyor. İnşaat sektöründe ve tarımda kullanılan madenler tam...

Yunan, Tarhanamızdan sonra Madenlerimizi de götürüyor !

Yunanistan, Muğla Tarhanasından sonra Datça’ya yüzme mesafesindeki Sakarcalar Adasından da maden çıkarmaya başladı. Sakarcılar Adası'nda perlit ve ponza madeni bulunuyor. İnşaat sektöründe ve tarımda kullanılan madenler tam 13 yıldır Yunanistan tarafından çalınıyor.

Hüseyin Atılgan (ÖZEL HABER)

Yunanistan, , Hacivat-Karagöz, baklava, lokum ve helvadan sonra Muğla tarhanasını da sahiplendi. Muğla tarhanası, Yunanistan'da üretilip adalarda satılıyor. Muğla ve çevresinde damak tadının vazgeçilmezleri arasında yer alan tarhana, Yunanistan'da üretilip paketlenerek başta Girit Adası olmak üzere diğer adalarda da market ve alışveriş merkezlerinde satılıyor. Muğla tarhanası, 500'er gramlık paketler halinde tek tüketimlik şekilde satışa sunulurken fiyatı da 5.30 Euro olarak belirlendi.

Yunanistan Türkiye sınırları içinde yer alan adalara asker konuşlandırmasının yanında son olarak Sakarcılar Adası’ndan maden çıkarmaya da başladı.

Yunanistan, burnumuzun dibindeki 18 adamızı ve 1 kayacığımızı son 14 yıldan bu yana teker teker işgal etti. Hepsine askeri yığınak yaptı. Kiliseler inşa edildi, Fener Rum Patrikhanesi'nden papazlar atandı. Askeri tatbikatlar yapıldı.

Yunanistan bunlarla da kalmadı ve adalarımızdan maden de çıkararak ekonomik kazanç elde ediyor. Datça'ya yüzme mesafesinde olan Sakarcılar adasında açılan 2 maden ocağı işletiliyor.

İşgal altında bulunan 18 adadan birisi de Datça Yarımadası'nın tam karşısında bulunan Muğla Sakarcılar Adası. Sakarcılar Adası, 1923 Lozan Antlaşması ile İtalya'ya verilmedi, 1947 Paris Antlaşması ile Yunanistan'a devredilmedi. Sakarcılar Adası, İstanköy Adası'na 5 mil, İncirli Adası'na 2,5 mil mesafede olup anılan adalara bağlı ya da bitişik adacık değil. 5 Km. uzunluğundaki Sakarcılar Adası, 2004 yılından beri tam 13 yıldır Yunan işgali altında.

Muğla Sakarcılar Adası'nda perlit ve ponza madeni bulunuyor. İnşaat sektöründe ve tarımda kullanılan madenler tam 13 yıldır Yunanistan tarafından çalınıyor. Adanın kuzeydoğusuna ve güneyine iki adet maden ocağı açıldı. Madenler, adaya getirilen iş makineleri ve taşıyıcı bantlar ile adanın iskele bölgesine taşınıyor. Adadaki iskelelerden gemilere yüklenen perlit ve ponza madeni Yunanistan'a götürülerek pazarlanıyor.

Öte yandan madenlerimizi çıkaran Yunanistan adaya bir de kilise inşa etti. Bu kilisenin İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'ne bağlı olarak çalıştığı ileri sürülüyor.

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.