Yüksel Aksu: Adana Oscar yolunu açacak

Sinema yolculuğuna, ilk gösterimi Adana’da yapılan Dondurmam Gaymak filmiyle başlayan ve vizyona girdiği yıl en yüksek gişe başarısının yanında ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanan Yüksel Aksu, “uğurlu şehrim”...

Yüksel Aksu: Adana Oscar yolunu açacak

Sinema yolculuğuna, ilk gösterimi Adana’da yapılan Dondurmam Gaymak filmiyle başlayan ve vizyona girdiği yıl en yüksek gişe başarısının yanında ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanan Yüksel Aksu, “uğurlu şehrim” dediği Adana’da bu kez İftarlık Gazoz’la izleyiciyle buluştu. Filmi izlemeye gelenler arasında Adana denince ilk akla gelen isim olan Yılmaz Güney’in kardeşi Yaşar Pütün ile Uluslararası Adana Film Festivali Direktörü Candan Yaygın da vardı.

İftarlık Gazoz ekibi Anadolu’da özel gösterimlerle halkla buluşmaya devam ediyor. Yönetmen Yüksel Aksu, Yapımcı Elif Dağdeviren, filmin başrol oyuncusu Berat Efe Parlar, annesi rolünü oynayan Ümmü Putgül ve babası rolündeki Okan Avcı, Adana M1 AVM cinemaximum salonunda film gösterimi ardından izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

İftarlık Gazoz’u izlemeye gelenler arasında ülkemizin en önemli sinemacılarından Yılmaz Güney’in kardeşi Yaşar Pütün ve Uluslararası Adana Film Festivali Direktörü Candan Yaygın da vardı. Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü de olan İftarlık Gazoz ’un yapımcısı Elif Dağdeviren ve Candan Yaygın gösterimin ardından yana geldi ve iki direktör birliktelik pozu verdiler.

Aksu: Sırada Oscar var

Yönetmen Yüksel Aksu, on yıl önce Dondurmam Gaymak’ın beyazperdeye ilk kez yansıdığı salon olan, 13. Adana Altın Koza Film Festivali’nde, “Jüri Özel Ödülü” ve “Halk Ödülü” almasıyla başlayan yönetmenlik ve sinema yolculuğunun yeni durağı İftarlık Gazoz’la aynı salonda yeniden Adana izleyicisinin karşısına çıktı.

Bu özel gösterim sonrası Yüksel Aksu; sinema serüveninin başlangıcı olan bu şehrin kendisine uğurlu geldiğini, Adana izleyicisinin karşısında olmanın kendisi için büyük bir sınav olduğunu söyledi. Dondurmam Gaymak’ta olduğu gibi İftarlık Gazoz’a gösterilen ilgiden de çok memnun olan Aksu; “Burası bize uğurludur, sinema yolculuğuma burada, tam da bu salonda başlamış ve Adana Film Festivali’nde ödül almıştım. Şimdi bu defa da İftarlık Gazoz’la sıra Oscar'da demek” dedi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.