Yücelen’den kampanyaya anlamlı destek

Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından düzenlenen “ Her Damlası Bir Hayat Haydi Sen de Bağışla ” kampanyasının ilki Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde gerçekleştirildi.Muğla ili ve ilçelerinde Gönüllü ve bilinçli...

Yücelen’den kampanyaya anlamlı destek

Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından düzenlenen “ Her Damlası Bir Hayat Haydi Sen de Bağışla ” kampanyasının ilki Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Muğla ili ve ilçelerinde Gönüllü ve bilinçli kan bağışçıları kazanmak, güvenli kan/ kan bileşenleri üretmek, toplumumuzda gönüllü kan bağışının sosyal sorumluluk açısından bir insanlık görevi olduğu bilincini oluşturmak adına çalışmalarının ilk ayağı Muğla Yücelen Hastanesi oldu.

Özellikle her yıl özellikle yaz aylarında yaşanan; havanın sıcak olması nedeniyle Kan Bağışında bulunmaya dair istekliliğin düşmesi, genel olarak insanların güneş altında gezmek istememesi ve daha çok akşam saatlerinde dışarı çıkmaları, yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle olası kan bağışı düşüşünü önlemek ve kan bağışının önemini anlatmak için Muğla ilindeki Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin ilk tercihi Muğla Özel Yücelen Hastanesi oldu.

Gerçekleştirilen kampanya sonrası basın açıklamasında bulunan Özel Yücelen Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Nasır Ordubadlı, bağışlanan bir ünite kanın ihtiyaç sahibi 3 bireyin hayatını kurtardığını vurgularken, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin süreklilik arz etmesi gerektiğini dile getirdi.

Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Nilüfer Erdoğan ise “bir ünite kandan üç kan bileşeni elde edilmektedir yani her kan bağışında bulunduğunuzda, üç kişinin birden hayatı kurtulmaktadır. Unutmamak gerekir ki kan ve kan bileşenleri sadece acil vakalarda değil her türlü vaka kullanılabilmektedir. Bir ünite kan bir can için çok büyük anlam taşımaktadır, gerçekleştirilen bu proje de katkılarından dolayı, Özel Yücelen Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.