Yücelen’de Plazma Kinetik hizmette

Ortaca Yücelen Hastanesinde Prostat ameliyatında son teknoloji Plazma Kinetik hizmete girdi. Ortaca Yücelen Hastanesi Ameliyathane Sorumlusu Alper Boz, yakın zamanda  göreve başlayan Opr. Dr. Halil İbrahim Bakırcı’nın bu yöntemi...

Yücelen’de Plazma Kinetik hizmette

Ortaca Yücelen Hastanesinde Prostat ameliyatında son teknoloji Plazma Kinetik hizmete girdi. Ortaca Yücelen Hastanesi Ameliyathane Sorumlusu Alper Boz, yakın zamanda  göreve başlayan Opr. Dr. Halil İbrahim Bakırcı’nın bu yöntemi Türkiye’de kullanan ilk hekimlerden biri olduğunu , talebi üzerine durumu hastane başhekimi Turgay Artun’a ilettiklerini ve hastane yönetiminin Plamakinetik Teknloji için  gerekli yatırımı yaptıklarını söyledi.

Opr. Dr. Halil İbrahim Bakırcı ise ,84 yaşındaki Mehmet Salih Bostan’ı Plazma Kinetik yöntemle sağlığına kavuşturdu .

Dr. Bakırcı, Klasik yönteme göre bu yöntemin doktor ve hasta için pek çok avantaj sağladığını ,bu imkana sahip olduğu için mutlu olduğunu söylerken, teknolojinin tüm hastalar ve doktorların hizmetinde olduğunu ifade etti  .

21. Yüz yılın Altın standardı Kapalı prostat ameliyatlarının en gelişkini olan plazma kinetik yöntem ile; Gelişmiş Hasta güvenliği için serum fizyolojik ile ameliyat ve buharlaştırma, Hemostaz (kanamayı durdurma) daha etkili,hızlı kesme, yanık oluşma riskinin kalkması, komplikasyonları minumuma indirme, kan ihtiyacını  minumuma indirme, daha çabuk sondadan kurtulma, daha az süre 2-4 gün hastanede kalma, mesane tümöründede güvenli kullanım, belirli aralıklarla dokum empedansı(öz direnç) ölçümü ve bu empedansı sesli ve görüntülü olarak operatöre bildirme, erkeklik gücü kaybı olmaması, özel hayatına aynı standartda devam imkanı sağlanıyor. Bu yöntem, ameliyat sonrası idrar kaçırma riskinin en düşük olduğu yöntem. Serum fizyolojik ile operasyon sürekli olduğu için istenen sürede daha büyük prostatlarda operasyon şansı bulunurken, Kalp ve Akciğer Hastalıklarında sorunsuz uygulanabilirlik gibi avantajları ile altın standart haline geliyor.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.