Yücelen’de ileri teknoloji ile ameliyat

Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde  Bodrumlu Kamuran Karadeniz ( 53 ) adlı hastaya “Özel Kapalı Teknikle” böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Ameliyatın Kapalı böbrek taşı ameliyatlarının en ileri teknolojisi olarak...

Yücelen’de ileri teknoloji ile ameliyat

Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde  Bodrumlu Kamuran Karadeniz ( 53 ) adlı hastaya “Özel Kapalı Teknikle” böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Ameliyatın Kapalı böbrek taşı ameliyatlarının en ileri teknolojisi olarak kabul edilen “Pertükan Nefrolitotomi”  denilen özel bir yöntemle yapıldı bildirildi.

Pertükan Nefrolitotomi ameliyatı diye de adlandırılan  operasyonu  başarı ile gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Dr. Halil İbrahim Kahraman, “ Günümüzde Pertükan Nefrolitotomi ameliyatı, açık böbrek taşı ameliyatının yerini almıştır. Bu yöntemle ve yara iyileşmesi ve hastanın günlük aktivitesine dönmesinin daha hızlı olmaktadır ” diye ifade etti.  Hastanemizde özel kapalı teknikle böbrek taşı ameliyatı Temmuz 2011’den beri yapılmaktadır. Hastanemizin her geçen gün gelişen alt yapısı, hızla tamamlanmakta olan son teknolojiye sahip tıbbi cihazları ve donanımlı uzman personeli ile bu tip ileri teknoloji gerektiren ameliyatları artık başarı ile yapabilmekteyiz. “Pertükan Nefrolitotomi” ameliyatı da ileri teknoloji gerektiren bir operasyondur. Perkütan Nefrolitotomi ameliyatı, hastanın bel bölgesine açılan 1 cm boyutundaki kesi yerinden endoskopik aletler vasıtasıyla böbrek içerisine girilmesi ve böbrek içerisindeki taşların kırılarak dışarı alınması işlemidir. Ameliyat sonrası hastalar iki gün içerisinde işlerine ve günlük yaşantılarına dönebilmektedir.” dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.