Yücelen Endoskopi Laboratuvarı hizmette

Modern Cihazlarla donatılan Endoskopi Laboratuvarında ERCP ( Endoscopic Retrograd Cholangio Pancreotography ) tetkiki Muğla'daki tüm özel hastanelerde ilk defa olarak Yücelen Hastanesi'nde yapıldı.1996 yılında “ İnsana Saygı ”...

Yücelen Endoskopi Laboratuvarı hizmette

Modern Cihazlarla donatılan Endoskopi Laboratuvarında ERCP ( Endoscopic Retrograd Cholangio Pancreotography ) tetkiki Muğla'daki tüm özel hastanelerde ilk defa olarak Yücelen Hastanesi'nde yapıldı.

1996 yılında “ İnsana Saygı ” sloganıyla hizmete açılan Muğla Yücelen Hastanesi bir ilke daha imza attı. Safra yolları ve pankreas kanalında tıkanma veya daralma oluşturarak pankreas iltihabı veya safra yolu iltihabı gibi hayati tehlike oluşturan durumlara yol açabilecek, taş, tümör veya kronik iltihap gibi problemlerin teşhis ve tedavisinde kullanılan bu yöntem Muğla Bölgesi Özel Hastanelerinde ilk defa Muğla Yücelen'de yapılmaya başlandı.

Muğla Yücelen Hastanesi Endoskopi Ünitesinin sorumluluğunu üstlenen Muğlalılar'ın yakından tanıdığı EndoskopistGenel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Çetin Şengöz tarafından , gastroskopi, kolonoskopi, sigmoidoskopi ve rektoskopi'nin yanında ERCP tetkik ve tedavisini de başarılı bir şekilde yapılmaya başlandı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Çetin Şengöz, “ Endoskopi tetkiklerindeki başarı öncelikle kimin yaptığına, nerede yapıldığına, nasıl yapıldığına, deneyimli yardımcı elamanın olup olmadığına ve cihazların kalitesine bağlıdır. Güvenli bir endoskopi için bu öngörülen

şartların hepsi hastanemizde mevcuttur ” dedi.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.