Yörük Yarenleri coşturdu

Fethiye’de Yörük Türkmen Derneği'nin hazırladığı 'Yörük Yarenleri' programı büyük ilgi gördü.Geceye Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Mehmet Erdoğan ile Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta...

Yörük Yarenleri coşturdu

Fethiye’de Yörük Türkmen Derneği'nin hazırladığı 'Yörük Yarenleri' programı büyük ilgi gördü.Geceye Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Mehmet Erdoğan ile Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta katıldı. Gecede bazı milletvekilleri dahil salondaki pek çok kişi hareketli türküler eşliğinde bol bol coşup oynadı.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Burs sağladıkları öğrencilere destek amacıyla Yörük Yarenleri gecesi düzenledi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonundaki etkinliğe Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Mehmet Erdoğan ile Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, MHP İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz, Fethiye Belediye Başkan Vekili Dilek Dinçer’in yanı sıra çok vatandaş katıldı. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın Yörük kıyafetleri ile katıldıkları gecede Yörük Türkmenlerinin Bağlama, Düdük, Sipsi, Kaval, Cura, Davul-Zurna ve Delbekli gösteriler gerçekleşirken, Yörük kıyafetli yarenler sahnede hareketli türküler eşliğinde bol, bol oynadılar. 80 Yaşındaki Cura Ustası Hayri Dev gecede iki türkü okuyup bir de sahneye fırlayıp oyun oynarken Nadi Kiriş isimli Yörük yereni de yaptığı hayvan taklitleri ile Hayri Dev gibi büyük alkış aldı ve izleyenleri kahkahaya boğdu. Serenler Zeybeği, Orta Oyun, Muğla gençlerinin Davul-Zurna eşliğinde zeybek oyunu sırasında yün eğiren ve kilim dokuyan kadınlar ile minik Yörük kıyafetli kız çocukları da ilgiyle izlendi.

Minik Çarıklar hediye edildi

Fethiye Yörük Türkmen Derneğinin hazırladığı Fethiye Yörük Yarenleri gecesinde Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak geceye katılan Milletvekilleri Ali Boğa, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Mehmet Erdoğan ile Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Yörük Türkmen Dernekleri Kurucusu ve Toroslar Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükyaman ile İzmir’den Antalya’ya kadar Yörük Türkmen Dernekleri Başkanlarına Plaket ve minik çarıklar hediye etti. Burada yapılan konuşmalarda Ülkemizin içinde bulunduğu terör olaylarına karşın birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Coşku gece boyunca sürdü

Fethiye Yörük Türkmen Derneğinin Yörük yarenleri gecesinde Mahalli sanatçılar İsmail Uzunoğlu, Arif Sümbül, Hasan Bülbül, Adem Kazan, Eser Tunçoğlu, Enver Çatal, Hayri Dev, Yunus Avlar, Alper Çağdaş, Caner Yağlı, Mehmet Bedel, Yusuf Bodur Yörüklere has müzik aletleri ile bir birinden güzel türküler seslendirirken, Yörüklerin hayatından kesitlerde mizahlarla anlatılınca zaman zaman kahkaha tufanı esti.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak Yörük yerenleri gecesine gösterilen ilgiye teşekkür ederek “Yörüklerin kullandığı bütün müzik aletleri ile türkülerimiz seslendirilmiştir. Birlik beraberlik gecemiz Türk Türkü söylesin, Türkü Dinlesin, Türk gibi oynasın ile son derece güzel geçmiştir. Okuttuğumuz öğrencilere burs sağlamak için yaptığımız bu ücretsiz gece anlamlı bir gecedir” dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz, Sanatçılar Hayri Dev ve İsmail Uzunoğlu “Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça Yörük Türkmenleri de yaşayacaktır. Öz Kültürümüzü bu türlü gecelerle gelecek kuşaklara aktaracağız” diye konuştular.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.