Yönelt’ten örnek proje

Birbirinden önemli projelere imza atan Muğla Özel Yönelt Koleji örnek bir projeye daha başlattı. Kolej, Temiz Eller, Sağlıklı Günler Projesini hayata geçirdi.Muğla Yönelt  Koleji, öğrencilerinin toplumsal yaşam bilincini...

Yönelt’ten örnek proje

Birbirinden önemli projelere imza atan Muğla Özel Yönelt Koleji örnek bir projeye daha başlattı. Kolej, Temiz Eller, Sağlıklı Günler Projesini hayata geçirdi.

Muğla Yönelt  Koleji, öğrencilerinin toplumsal yaşam bilincini kazandığı projelerine bir yenisini ekledi; ‘Temiz Eller, Sağlıklı Günler, Bu proje ile çocuklara temel temizlik ve hijyen esaslarını öğretecek olan bir dizi  eğitim programı hazırlandı. Muğla Yönelt Koleji ilköğretim öğrencileri hedeflenerek, Kasım ayında başlatılan‘Temiz Eller, Sağlıklı Günler, Projesi  ile eğitim programları aynı zamanda bulaşıcı kış hastalıklarının önüne geçmeyi ve bunların okullardaki yayılma hızını düşürmeyi de hedefliyor.

Muğla Yönelt Koleji, Proje Koordinatörü, Bilim Uzmanı, Biyolog Mehmet Ali Onaran tarafından başlatılan‘Temiz Eller, Sağlıklı Günler, ’ projesi ile çocukların temizlik alışkanlıklarını güçlendirmek, el ve vücut temizliğinin önemine dikkat çekmek için kampüslerinde bir dizi seminer ve eğitici aktiviteler gerçekleştiriyorlar. Proje kapsamında yapılacak etkinliklerde sıvı sabun ve antibakteriyel ürünlerin kullanımına dikkat çekilerek gribal enfeksiyonlardan el temizliği ile korunabileceğinin altı çizildi.

 Daha Temiz ve Sağlıklı bir dünya için

Muğla Özel Yönelt Proje Koordinatörü  Mehmet Ali  Onaran, bu sosyal proje girişimi ile ilgili şunları söyledi;

“El yıkamak çok önemli fakat gündelik yaşamımız içinde ne sıklıkla ve ne yeterlilikte yaptığımız tartışılır. Ellerimizle her yere ve her şeye dokunarak mikroorganizmaların yerleşmesine yol açıyor sonra da bunları tekrar dokunduğumuz her yere dağıtıyoruz. Yapılan araştırmalarda sağlık personeli dahil günlük rutin el yıkamalarının yarısından fazlası yeterli uygunlukta değil. Ellerin yıkanması su ve sabunla yapılarak, el yüzeyindeki enfeksiyon etkilerinin tamamen yok edilmesi mümkünken, bu sonuç bize sağlık çalışanlarının bile el temizliğine ve genel hijyen kurallarına gerektiği kadar özen göstermediğini gösteriyor. ‘‘Temiz Eller, Sağlıklı Günler,  projesi ile temizlik alışkanlıklarının daha küçük yaşta, bilinçli bir şekilde toplum hayatına kazandırılması mümkün olacak.”

“El yıkamakla her yıl bir milyon çocuğun hayatı kurtuluyor”

UNICEF uzmanları dünya çapında yaptığı bir araştırmanın sonucunda 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’nde sadece el yıkamakla her yıl bir milyon çocuğun hayatının kurtulabileceğini bildirmişti. Yönelt  Koleji öğrencileri, Anaokulunda  başlayarak,  okullarında  dizi etkinlik gerçekleştirerek dikkatleri çekmeyi başardı.

Minik  Eller mikroskopta, Mikro canlıları tek tek inceleyerek, hem mikroskobu kullanmasını öğrendiler hemde, Projeleri ile daha sağlıklı günlere, ‘Temiz Eller, Sağlıklı Günler, diyerek okullarda hijjeni dikkat çektiler. Muğla Özel yönelt Koleji, Anasınıfından  başlayarak, araştırmacı ve meraklı  geleceğin bilim insanlarını yetiştirerek yarınlara umutla bakan sağlıklı genleri bilgi ile donatarak, topluma hizmet verdiklerini vurguladılar. Yönelt Koleji Kurum Müdürlerinden Orhan Boyacı Şunları söyledi; “Yönelt Koleji Anaokuldan başlayarak, pozitif alışkanlıkları, başarılı Projelerle imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muğla’da Elit Okul olarak projelere önem veriyoruz geleceğin bilim insanlarını   yüreklendirerek bilgi ile donatıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.