Yılmaz’dan Çin’i protesto çağrısı

Gökbayrak Dergisi Marmaris Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Çin’in Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı insanlık dışı işkence ve baskıları protesto içen bütün vatandaşları 5 Temmuz Pazar saat 15.00’de Marmaris Çin Parkı’na...

Yılmaz’dan Çin’i protesto çağrısı

Gökbayrak Dergisi Marmaris Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Çin’in Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı insanlık dışı işkence ve baskıları protesto içen bütün vatandaşları 5 Temmuz Pazar saat 15.00’de Marmaris Çin Parkı’na çağırdı.

Selahattin Birgili

Çin’in Sincan bölgesindeki Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı baskıcı, işkenceci insanlık dışı zulüm her geçen yıl korkunç boyutlara varırken, Türkiye ve dünyanın sessiz kalmasına da tepki gösteriliyor.

Gökbayrak Dergisi Marmaris Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Çin’in Türklere yaptığı zulümlere tepki gösterirken, 5 Temmuz Pazar günü saat 15.00’de Marmaris Çin Parkı’nda düzenlenen protesto için bütün vatandaşlara çağrıda bulundu.

Çin tarafından gerçekleştirilen zulüm, işkence ve katliamların 1949 yılından bu yana artarak devam ettiğine dikkat çeken Yılmaz; “Doğu Türkistan’da baskıcı Çin rejiminin asimilasyon politikalarına karşı eğilmeden mücadele etmekte, ata vatanın bekçiliğini yapmaktadır

5 Şubat 1997 tarihinde Doğu Türkistan’ın Gulca kentinde Türklere karşı girişilen katliamda yüzlerce soydaşımız acımasızca katledilmiştir. Katil Çin aynı katliamlarına devam etmektedir.

Bizlerde Marmaris belediyesinin katil Çinlilere yaptırmış olduğu çin parkının ve anıtın kaldırması veya adının değiştirilmesi yönünde bir protesto eylemi ve basın açıklaması yapacağız. Doğu Türkistan da 35 milyon Müslüman Türk yaşıyor. Burada insanlığın sadece adı var ama insanların hiçbir hakları yok. Hal böyleyken Marmarislinin parasıyla Müslüman Türk katillerine Çin parkı ve anıt yapmak ne demektir? Marmaris halkına soruyoruz?

“Parkın adı değiştirilsin”

Bu Çin parkı yapılırken Marmaris’e Çinli turist geleceği söylenmişti, siz hiç Marmaris’te bir tane Çinli turist gördünüz mü? Eğer Marmaris belediyesini yönetenler Türk tarihini bilselerdi zalimlerin yanında değil mazlumların yanında olurlardı. Doğu Türkistan özgürlüğüne kavuşunca bu sevinci Gökbayraktan Al bayrağa selam olsun diyerek Mustafa Kemal Atatürk ile paylaşılmıştır. Marmaris’in göbeğinde bir utanç abidesi olarak duran Çin parkının ya adı değiştirilsin yada kaldırılsın.

O park ve anıt orada kaldığı sürece tepkilerimiz büyüyerek devam edecektir. Ey Marmaris belediye başkanı ve bu parkın yapılmasında imzası bulunan meclis üyeleri sizlerinde evlatları var. Doğu Türkistan da anneler ve babalar evlatlarının cansız bedenlerine sarılıyor bu acının ne demek olduğunu siz bilseydiniz o kahrolası parkı ve ucube anıtı yapmazdınız. Marmaris belediyesince yaptırılan UCUBE park ve anıt orada durduğu sürece Türk’ün kalbine saplanmış paslı hançer görevi görecektir.”dedi.

Herkesi protestoya çağıran Yılmaz, şunları söyledi: “Dileğimiz ve temennimiz parkın ve anıtın kaldırılması veya adının değiştirilmesi yönünden atılacak bir adım 35 milyon Müslüman Türk’ün yüreğine su serpecektir. Buradan sizlerin aracılığıyla partili partisiz 5 Temmuz Pazar günü 15.00-16.00 saatleri arasında 35 milyon mazlum Türk için desteğe bekliyoruz. Yapacağımız protesto eyleminde hiçbir siyasi oluşum yoktur.Zaten Doğu Türkistan davası partiler üstü bir davadır. Parti yöneticilerinin ve başkanlarının umurunda olsaydı bu olaya kendileri öncülük ederdi. Bu düşüncelerimizle, canlarını verip Türklüğünden ve Müslümanlığından taviz vermeyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimize 5 Şubat 1997 tarihinde Gulca’da yapılan katliamı bir kez daha kınıyor, tüm Türk dünyasının şehitlerini rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.