Yerli Robinson adasını satıyor

Marmaris ilçesi Cennet Adası’nda yaşayan “Yerli Robinson” lakaplı Şahin Tekin, orman alanını işgal ettiği gerekçesiyle ceza alınca adadaki evini ve arsasını satılığa çıkardı.Marmaris’te 76 yaşındaki Şahin Tekin,...

Yerli Robinson adasını satıyor

Marmaris ilçesi Cennet Adası’nda yaşayan “Yerli Robinson” lakaplı Şahin Tekin, orman alanını işgal ettiği gerekçesiyle ceza alınca adadaki evini ve arsasını satılığa çıkardı.

Marmaris’te 76 yaşındaki Şahin Tekin, adada tanışıp aşık olduğu İsveçli sevgilisi Ancoletti için 1963 yılında 98 gün süren zor bir yolculuk sonunda İsveç’e ulaştı. Sevgilisinin nişanlandığını öğrenince İsveç’te kalarak bir süre orada yaşayan Tekin, daha sonra Türkiye’ye dönüş yaparak Cennet Adası’nda yaşamaya başladı. Tekin, “Can dostlarım” dediği Çiko isimli maymunu ve Şila ile Simbat isimli iki köpeğiyle adada sakin bir hayat sürmeye başladı. İddiaya göre Orman Genel Müdürlüğü 2001 yılında orman alanını işgal ettiği gerekçesiyle dava açınca Tekin, 1 yıl hapis ve bin 500 TL para cezasına mahkum edildi. Hapis cezası, para cezasına çevrildi. Tekin, aldığı ceza sonucunda öfkelenerek 40 yıl önce yerleştiği Cennet Adası’ndaki evini ve arsasını satılığa çıkardı.

İsveç vatandaşı olmak için müracaat eden Tekin, “Adaya 100 adet çam ağacı diktiğim için devlet bana teşekkür edeceğine mahkemeye verdi” diyerek sitem etti. Tekin, 2 milyon avroya adasını satışa çıkarttığını ve bu paranın 1 milyon avrosuyla özürlü çocuklara özel bir ev yaptırmayı düşündüğünü belirtti.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.