YENİCE’DEN AKYER HALKINA SÖZ

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Akyer köyüne ziyaret etti. Yöre halkının sıkıntılarını dinleyen Yenice; “Başkan olayım ya da olmayayım seçimlerden sonra köyün...

YENİCE’DEN AKYER HALKINA SÖZ

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Akyer köyüne ziyaret etti. Yöre halkının sıkıntılarını dinleyen Yenice; “Başkan olayım ya da olmayayım seçimlerden sonra köyün ihtiyacı olan masa ve sandalyeleri alacağım” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında köy köy gezen MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Muğla’nın Menteşe ilçesine 42 kilometre uzaklıktaki Akyer köyünü ziyaret etti. Köylülerin sıkıntılarını dinleyen Yenice, göreve geldikleri göreve geldikleri takdirde biran önce Akyer köyünün ihtiyaçlarını gidereceklerini, bu sıkıntıların Muğla’ya yakışmadığını söyledi.

Yenice’ye kan ağlayan yöre halkı; “Camimiz, mescidimiz yok. Cuma namazlarını kılamıyoruz. Cenazelerimizi kaldırırken büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Sağlık ocağımız yok. Muğla’ya gitmemiz çok zor oluyor. Su ihtiyacını kendi imkanlarımızla köyümüze 5 kilometre uzaklıktan taşıyarak gideriyoruz. Mevlit ve düğünlerimiz için masa sandalye ihtiyacımız var. Yollarımız heyelanla karşı karşıya.” dediler.

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can, “Köylerimizin şartları doğu şartlarından kötü olduğunu her platformda söylüyorum ama bu kadarını da beklemiyordum. Akyer köyünün sıkıntıları çözülemeyecek kadar büyük değil. Belediyelerin cami, mescit, sağlık ocağı, tuvalet yapmak gibi hizmetleri var. Göreve geldiğimiz takdirde biran önce Akyer köyünün öncelik sırasına göre ihtiyaçlarını gidereceğimize söz veriyorum. Başkan olayım ya da olmayayım Akyer köyüne mevlit ve düğünleri için gerekli olan masa ve sandalyeleri 30 Mart’tan sonra alacağım. Bunun sözünü de veriyorum. Biz problemleri çözmeye talibiz” dedi.

Göreve gelmeleri durumunda bütçeden kırsala önemli pay ayıracağını şimdiden bildiren Yenice; “Muğla’da kasaba ve köylerin tümü mahalleye dönüştü. Yani Menteşe Belediyesi yatırım bütçesinin yüzde 10’unu ayırmak zorundadır. Ben bunu oranladığımda yatırım bütçesinin en az yüzde 35’ini mahalleye dönüşen yerlere ayırmaya taahhüt ediyorum.

Hayatımın hiçbir döneminde yapamayacağım bir işe söz vermedim. Tarım ve hayvancılığı destekleyecek her türlü desteği vereceğiz. Bu yörelerin fakirliğini kıramazsak, gençlerimizi buralarda tutamazsak biz hiçbir şey çözemeyiz. Belli bir istihdam oluşturup öncellikle fakirliğini kıramadığımız yörenin çocuklarını öncelik sağlayacağız.”diye konuştu.

Bu haber toplam 288 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.