YENİCE: İMAR RANTLARINA İZİN VERMEYECEĞİM

Muğla Hür Düşünce Palatformu’nun düzenlediği toplantıda konuşan MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, “Meslek hayatım boyunca imar rantlarının peşinde oldum. Tarım alanlarının imara açılmaması için elimden...

YENİCE: İMAR RANTLARINA İZİN VERMEYECEĞİM

Muğla Hür Düşünce Palatformu’nun düzenlediği toplantıda konuşan MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, “Meslek hayatım boyunca imar rantlarının peşinde oldum. Tarım alanlarının imara açılmaması için elimden gelen mücadeleyi vereceğim.”dedi.

Muğla Hür Düşünce Platformu Başkanı Nevzat Özbey ve üyeler Bağlarbaşı Restoranda düzenledikleri yemekli toplantıda MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ve Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice  ile bir araya geldiler. MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur’unda katıldığı yemekte adaylar, platform üyelerine kendilerini tanıtarak, Muğla’nın sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Büyükşehir yasasıyla klasik manada belediyecilik bittiğini, bundan sonra belediye başkanlarının mini bir devlet yöneteceklerini belirten MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice; “Büyükşehir ve ilçe belediyelerin görev dağılımı tam anlamıyla yapılmadan bugünden biz şu projeleri gerçekleştiririz demek yanlıştır” dedi.

Menteşe’yi çok sıkıntılı bir süreç beklediğini vurgulayan Yenice; “Taşın altına elini sokmaya ve bu ateşten gömleği giymeye niyetlenmiş her aday arkadaşa saygı duyulması gerektiğini” söyledi.

Yenice; “Menteşe’nin en büyük sıkıntılarından biri diğer ilçelerin gölgesinde kalmıştır. Ben Türkiye’nin 76 vilayetini gezdim 27 yıldır değişik çapta belediyelerin denetiminde bulundum. Sıkıntıları gördüm. Bizim köylerimizin şartları doğu şartlarından kötü. Gerçekten fakirlik diz boyu. Biz bu yörelerin fakirliğini kıramazsak hiçbir şey yapamayız. Ekonomiyi canlandırmak, ticareti geliştirmek, sosyal refahı arttırmak belediyenin de görevidir. Belediye kanunuyla belediyeye verilen görevleri zaten yerine getireceğiz” diye konuştu.

“Klasik Belediyecilik anlayışı bitmiştir”

Klasik manada belediyecilik anlayışının bittiğine dikkat çeken MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice; “Artık belediyecilik bordör, parke taşı döşemek değildir. Bu kanunla belediyelere tarım ve hayvancılık konusunda da görev verilmiştir. Bu yörenin ekonomik kalkınmasını sağlayacak olan bu konuda lokomotiflik yapacak olan belediyelerdir. 6360 sayılı büyükşehir belediye kanununda gördüğüm en büyük sıkıntılarından birisi ki ben buna “dinamit madde” diyorum. Her yetki büyükşehir belediyesine ve ilçe belediyelerine devredilmişken, jeotermal kaynaklar ve maden konusundaki ruhsatlar merkezi idare de tutulmuş, bu mülki idare tarafından verilecektir. Hiçbir belediye başkanına burada bir turizm kentinin yanında bir taş ocağı, maden ocağı ruhsatını imzalatamazsınız ama bir bürokrata bunu bir takım baskılarla imzalatabilirsiniz. Asıl tartışmamız gereken husus budur. Muğlalılar, Menteşeliler olarak bir araya gelirsek çoğu problemi halledebileceğimizi düşünüyorum. En azından Akyaka’dan Akbük’ten bugüne kadar niye bir turisti yukarıya çıkaramadığımızın sorgulamasını yaparsak, görüş alış verişinde bulunursak bazı şeyleri çözebileceğimize inanıyorum. Ama bunu sorgulamazsak sadece Muğla Merkezle sınırlı kalırsak, köylerimizin düğün salonunu, parkını yapalım, cenaze aracını gönderelim iş bitti dersek belediyecilikte zaten bitmiştir.

Meslek hayatım boyunca imar rantlarının peşinde oldum. Tarım alanlarının imara açılmaması için elimden gelen mücadeleyi vereceğim. Bu geçiş sürecinde topraklarınızı ve yerlerinizi satmayın. Bu süreçte imar rantları olacaktır. Arazilerinize sahip çıkın” diye konuştu.

Erdoğan: Uçuk vaadlerimiz yok

Toplantıda konuşan MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ise, halkın istemediği hiçbir şeyin altına imza atmayacaklarını ve uçuk vaadlerle halkı kandırmayacaklarını söyledi. Erdoğan; “

Bizim kimseye uçuk vaadlerimiz, çılgın projelerimiz yok. Çünkü böyle bir tahaddüt altına girmek çok ciddi bir çılgınlık demektir. 30 Mart’tan itibaren bütün Muğla’da çok sancılı bir geçiş süreci olacak. Bizim en önemli en büyük vaadimiz en kısa sürede büyükşehirin yapılanmasını sağlayarak bu geçiş sürecindeki sıkıntıları minumuma indirmeye çalışacağız. Bu sistemi en kısa zamanda oturttuktan sonra proje faslı başlayacak. Muğlalı’nın istemediği hiçbir şeyin altına imzamızı atmayacağız. Muğlalı nasıl görmek istiyorsa Muğla öyle yönetilecek. Biz Muğla’da planlama sürecinde hiç kimseden hiçbir şeyin gizlenmesine fırsat vermeyeceğiz. “dedi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.