Yeni Yol antik kente yaradı

Yatağan-Milas arası yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarında yapılan değişiklikle, yolun 2 kilometrelik bölümünün güzergahının Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzeyine alınmasına yönelik çalışmalar başladı.Çalışmalar...

Yeni Yol antik kente yaradı

Yatağan-Milas arası yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarında yapılan değişiklikle, yolun 2 kilometrelik bölümünün güzergahının Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzeyine alınmasına yönelik çalışmalar başladı.

Çalışmalar tamamlandığında yol Stratonikeia Antik Kenti’nin kuşbakışı izlenebilmesine imkan sağlayacak. Yatağan-Milas Karayolu üzerinde başlatılan duble yol çalışmaları devam ederken, Muğla Anıtlar Kurulu’nun genişletilmesine izin vermediği 2 kilometrelik bölümün Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzeyine alınmasına yönelik çalışmalar başladı.

Bilindiği üzere, sit alanı içinde olduğu gerekçesiyle söz konusu yolun 2 kilometrelik bölümünde yapılması planlanan genişletme çalışmalarına Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onay verilmemiş, ardından söz konusu yolun Stratonikeia Antik Kenti’nin güneyinden alınarak kuzeyine çekilmesi gündeme getirilmişti.

Bir süredir devam eden görüşmeler sonunda 2 kilometrelik yol için gerekli çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar tamamlandığında yol Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzey yamaçlarından geçecek ve değişiklik Stratonikeia Antik Kenti’nin tanıtımı için de büyük önem taşıyor.

Yeni yolun, daha önce kullanılan Yatağan-Milas Karayolu istikametini takip edeceği öğrenilirken, aynı zamanda Dünya’nın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia’nın tanıtımı için de önemli rol oynayacağını belirten Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt; “Bilindiği üzere, Yatağan-Milas ve Bodrum Karayolu özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turistin ulaşımını sağlıyor. Ancak, bu potansiyelin Stratonikeia Antik Kenti’nin tanıtımı için etkili bir şekilde kullanılabildiği söylenemez. Fakat, söz konusu yolun Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzey yamaçlarından geçecek olması mutluluk verici. Çünkü yol tamamlandığında bu istikameti takip eden herkes Stratonikeia’yı kuşbakışı görebilecek” ifadelerini kullanırken, şu an kullanılan ve genişletilmesine onay verilmeyen yolun da kullanılmaya devem edeceği, isteyenlerin bu istikameti de kullanabilecek.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.