Yeni Yelkenciler mavi sularla buluştu

Bodrum ilçesinde okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler için bir çok farklı kurs açılırken, Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un yelken kurslarına katılan öğrenciler yelkenle denize açılmanın heyecanını yaşıyor.İçmeler...

Yeni Yelkenciler mavi sularla buluştu

Bodrum ilçesinde okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler için bir çok farklı kurs açılırken, Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un yelken kurslarına katılan öğrenciler yelkenle denize açılmanın heyecanını yaşıyor.

İçmeler Mahallesinde bulunan B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi antrenörleri tarafından Bodrumlu ve yaz tatillerini Bodrum’da geçiren öğrenciler için verilen kurslarda yeni yelkencilere denizi sevdirerek temel deniz bilgileriyle öğretiliyor. Yelkende dünya birincisi çıkaran, ulusal ve uluslararası bir çok şampiyonadan önemli başarılar elde eden B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi tarafından verilen kurslara katılan öğrenciler, yelken ile tanışmanın ve dümene geçecekleri ilk günün heyecanını yaşıyorlar.

Mustafa Kızılağaç İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Deniz Yıldırım, yelken öğreneceği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Benim adım Deniz, denizi çok seviyorum ve yüzmeyi. Yelkene onun için geldim. Çok güzeldi. Çok süratli gidiyordu. Arabadaki gibiydim ama daha fazla su geliyordu” dedi.

Galatasaray ilkokulu 3. sınıf öğrencisi Alp Çetin de yaz tatilini yelken öğrenerek geçireceği için çok mutlu olduğunu ifade ederken, dedesi Yusuf Akıllı ise, “Ben Bodrum’da yaşıyorum. Alp benim torunum. İstanbul’da yaşıyorlar. Yaz ayları benim yanıma geliyor. Yaşını doldurmasını bekliyorduk yelken kursu için. Bu sene yaşını doldurdu ve kursa başladı” ifadelerini kullandı.

3 hafta eğitim görecekler

B.B. Bodrumspor Yelken Şube antrenörlerinden Volkan Acele ise yarışmalar sonrasında Bodrum’dan yeni başarılı sporcular çıkartmak için yaz kurslarına başladıklarını belirtti. Acele, "Kurslarımız haftada beş gün, sabah saat dokuzdan öğlen saat bir buçuğa kadar sürüyor. Şu an 40 sporcumuz var, bunlardan 5 sporcu laser, 35 sporcuda optimist eğitimi alıyor. Kurslarımızda denizi sevdirmeyi, temel denizcilik bilgilerini öğretme ve yelken camiasına yeni sporcular kazandırmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Verilen kurslarda yelkenciliğin temeli, yelkencilik ve üst düzey yelkencilik kademelerinde başarılı olan sporcuların, kurs sonundaki genel değerlendirmeleri ve fiziksel özellikleri dikkate alınarak B.B. Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi yarış takımına dahil olma hakkını kazanacağını belirten Volkan Acele, yaz boyunca toplam 4 dönem yelken kursu

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.