Yaz hamileliğine dikkat

Bilindiği gibi hamilelik boyunca kan dolaşımı artarken Yaz hamileliklerinde ise daha da artış gerçekleşiyor.  Muğla Devlet Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı Salih Akkuş yaz hamileliğini...

Yaz hamileliğine dikkat

Bilindiği gibi hamilelik boyunca kan dolaşımı artarken Yaz hamileliklerinde ise daha da artış gerçekleşiyor.  Muğla Devlet Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı Salih Akkuş yaz hamileliğini anlatırken bu ayları hamile olarak geçiren anne adaylarına da önemli uyarılarda bulundu. Akkuş; “Hamilelikte hormonlar değişir. Kan akışı değişir. Özellikle artan sıcaklar hamile bayanları hem zorlayacak hem de ruhsal olarak olumsuz etkiler yaratacaktır. Tabi ki temiz hava ve güneşten anne adayları faydalansın ama belli saatlerde. D vitamini özellikle anne ve bebek için önemli. Normal bir insan nasıl günde 2 litre su içiyor ise anne adayları da aynı şekilde su içsin.  Anne karnındaki bebek ise güneşten d vitamini olarak faydalanır.  Bebek sağlığı anne karnında başlar. Bunu anne adayları unutmasın. Vitamin ve minareleri günlük almayı ihmal etmesinler.  Anne adayları aşırı sıcaklara dikkat etsin.”Dedi.

Hamileler sıvı tüketimini arttırsın diyen Akkuş; “Vücudun susuz kalması rahimde kasılmalara yol açar. Bol su ve meyve suyunu ihmal etmeyin.  Güneş yanığı ve lekelerine de dikkat edin. Bu artacaktır yaz boyunca. Bol bol yürüyün ama gölge yerlerden.  Bazı anne adaylarında ayaklarda şişme görülebilir bu normaldir.  Çalışan anne adayları ise el ve ayaklarını mümkün olduğu kadar yıkayabilirler. Beslenme çok önemli. Dondurma, süt ve meyve suyu öneriyorum. Sabah kahvaltısında ise yaz sıcaklarında canı ne istiyor ise anne adayı yesin ama hafif yiyecekler tercih edin. Hasta olmamaya çalışsınlar eğer belli hastalıkları mevcut ise mutlaka doktorun tavsiyesine uysunlar.”şeklinde konuştu.

Akşam yürüyüşlerini önemine de değinen Akkuş, şunları ekledi: “Sıcakta kalmak belli saatlere kadar önemli değil ama tatilde uzun süreli sıcakta kalmamaya özen gösterin ve koruyucu kremlerinizi ihmal etmeyin.”

HABER: Şafak Turgut

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.