Yayman’dan Mikro Kredi Merkezine ziyaret

Dar gelirli kadınların kendi işlerini kurmasına öncülük eden, teminat ve kefalet gerektirmeyen Mikro Kredi kullanıcılarından 10 kişi da kredilerini aldılar. Krediler AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman tarafından...

Yayman’dan Mikro Kredi Merkezine ziyaret

Dar gelirli kadınların kendi işlerini kurmasına öncülük eden, teminat ve kefalet gerektirmeyen Mikro Kredi kullanıcılarından 10 kişi da kredilerini aldılar. Krediler AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman tarafından dağıtıldı.

Muğla’da 2009 yılında dar gelirli kadınların ailelerine ekonomik gelir getirmesi amacıyla başlatılan, teminat ve kefaletsiz verilen Mikro Kredi Projesi kapsamında Muğla’da 10 bayana toplam 16 bin TL mikro kredileri verildi.

Hanımeli Mikro Kredi Çarşısı’nda faaliyetlerini sürdüren kadınları ziyaret eden ve mikro kredilerini dağıtan Muğla eski vali Yardımcısı AK Parti Menteşe Belediye Başkan adayı Mestan Yayman, mikro kredi almaya hak kazanan 10 bayanın kredilerini teslim etti. Mikro Kredi Muğla Şube Sorumlusu Nejla Alan, “Muğla’da mikro kredi çalışmalarının Menteşe Belediye Başkan adayı Mestan Yayman’ın Vali Yardımcılığı döneminde başladığını belirterek, “Mestan bey şu anda Menteşe Belediye Başkan adayı. Çalışmalarımızda her zaman destek oldu. Bizlere mikro kredi konusunda verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Yeni mikro kredi dağıtımı için kendisini bu alanda emeği geçen birisi olarak davet etti. Sağolsun kırmadı ve geldi. Bizlere bu güne kadar destek veren kendisine bizler de destek vereceğimizi bildiririz” dedi.

Mikro kredi ile bugüne kadar çok sayıda ev hanımının iş sahibi olduğunu belirten AK Parti Menteşe Belediye Başkan adayı Mestan Yayman, “Maddi durumu iyi olmayan ev hanımlarımızın ekonomiye katkı sağlamaları ve kendilerinin de ekonomik özgürlüğe kavuşmaları için 2009 yılında Muğla’da Mikro kredi uygulaması başladı. Bugüne kadar Bin 900 kişinin mikro krediden yararlandığını öğrendim. Bu rakam gerçekten önemli, çünkü eğer mikro kredi olmasaydı, bu vatandaşlarımız meslek sahibi olamayacaktı. Şu anda Muğla mikro kredi merkezinin Bin 200 aktif üyesi var. Benim hayalim, Muğla Mikro Kredi Merkezi’nin kendi binasının olması idi. İnşallah Menteşe Belediye Başkanı seçilirsem, bu insanlarımızı kendi binalarında, sıkıntısız, sergi salonu olan, kafeteryası olan ve araç park yeri olan yeni bir Mikro Kredi Merkezi’ne kavuşturmak istiyorum. Bu benim hayalim” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.