Yayman’dan mermercilere ziyaret

Bayır bölgesindeki mermercileri ziyaret eden Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, göreve gelmeleri durumunda mermer atık toplama merkezi kuracaklarını söyledi.AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Dr. Mestan Yayman, seçim...

Yayman’dan mermercilere ziyaret

Bayır bölgesindeki mermercileri ziyaret eden Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, göreve gelmeleri durumunda mermer atık toplama merkezi kuracaklarını söyledi.

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Dr. Mestan Yayman, seçim çalışmaları kapsamında Bayır bölgesinde bulunan mermer fabrikalarını ve ticaret merkezlerini ziyaret etti.

Mermerciler ve çalışanlar ile sohbet eden Yayman, mermer sektörünün sorunlarının çözümü noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Mermer sektörünün Muğla ekonomisinin can damarlarından birisi olduğunu hatırlatan Mestan Yayman, “Mermer sektörü, turizmden sonra ilimizin en önemli ekonomik lokomotifi konumunda. Böyle bir sektörün sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Mermer atıkları, şuanda sektörün en önemli sorunlarından birisi. Mermer atıkları için toplama noktaları oluşturacağız. Mermer atıklarının değerlendirilmesi için projeler hazırlayacağız. Bunların örnekleri mevcut” dedi.

Yayman, sektörün bir diğer önemli sorunun da kalifiye eleman olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Mermer fabrikalarında yaşanan iş kazalarının da önüne geçmemiz gerekiyor. Fabrikalardaki iş makinelerini kullanabilecek, donanımlı ve kalifiye eleman yetiştirmek için belediye olarak çeşitli kurslar açacağız. Mermercilerimiz ile yapacağımız protokol çerçevesinde de bu vatandaşlarımıza istihdam sağlanması için çalışacağız.”

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.