YATIRIMLARIN YÜZDE 40’İ MUĞLA'YA

Muğla, Aydın ve denizli illerinde elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesinden bu yana önemli yatırımlar yaptıklarını açıklayan AYDEM Genel Müdürü Mesut Güzel, yatırımların yüzde 40’ını Muğla’ya yaptıklarını açıkladı.Aydın,...

YATIRIMLARIN YÜZDE 40’İ MUĞLA'YA

Muğla, Aydın ve denizli illerinde elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesinden bu yana önemli yatırımlar yaptıklarını açıklayan AYDEM Genel Müdürü Mesut Güzel, yatırımların yüzde 40’ını Muğla’ya yaptıklarını açıkladı.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin elektrik dağıtımı ihalesini alan Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. Muğla’da basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya AYDEM Genel Müdürü Mesut Güzel Aydem Muğla İl Müdürü Bülent Yüksel, Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Müdürü Elvan Yazıcı, Muğla Proje Tesis Yöneticisi Onur Derebaşoğlu, katıldı.

Genel Müdür Mesut Güzel, Aydem döneminde yatırım tutarını 5 katına çıkardıklarını, hedeflerinin kesintisiz hizmet olduğunu açıklarken, yaklaşık 1 milyon 600 bin abone ve 7 milyar kilovat saat tüketiminin olduğu Muğla, Aydın ve Denizli’de yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak için sunacakları hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

“Muğla gözde ilimiz”

Muğla bölgesinde yatırım çalışmalarına ayrı bir önem verildiğini kaydeden Güzel, toplam yatırım tutarının yüzde 40’ının bu bölgeye aktarıldığını belirtti. Beş yıllık onaylı yatırım tutarının 113 Milyon TL iken, özelleştirme sonrası ikinci uygulama döneminde 535 Milyon TL’ye yükselttiklerini söyleyen Güzel, “Müjdeli bir şekilde belirtmek isterim ki bu dev yatırımlarımızın neredeyse yüzde 40’ını Muğla il ve ilçelerine yapıyoruz” dedi.

Önümüzdeki dönemde Muğla’nın, tarihinde görülmeyen bir aydınlık yaşayacağını söyleyen Güzel “Son üç yılda yaklaşık 130 milyon TL’lik yatırım yaptığımız Muğla’da sadece 2014 yılında 50 milyon TL’ye yakın yatırım yapacağız. Elektrik şebekemizin kesintisiz ve hatasız şekilde işletilmesini sağlayacak sistemler sayesinde, müşteri memnuniyetini daha fazla artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Aydem döneminde arıza sayısı ve sıklığının yüzde 29 oranında azaltıldığını söyleyen Güzel, “Devir tarihinden bu yana 174 bin aydınlatma armatürü takılarak cadde ve sokak aydınlatmasına büyük önem verilmiştir. Çağrı merkezi, araç takip sistemi, coğrafi bilgi sistemi entegrasyonu yapılarak, arıza olan yere en yakın bakım ve onarım ekibinin bölgeye intikal ettirilmesi sağlanmış, Aydem’den önce ortalama 86 dakika olan arızaya müdahale süresi, şu an itibari ile 36 dakikaya düşürülmüştür” dedi.

Sosyal gelişime ve çevre duyarlılığına sahip örnek projeler geliştirdiklerini söyleyen Güzel, “Toplum ve çevre ile ilgili konularda gönüllü olarak katkı sağladığımız kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını da hayata geçirmekteyiz. Leylekler Ölmesin ve Aydem Ormanları gibi projelerimiz ülke genelinde yankı bulmuş, diğer dağıtım şirketleri tarafından uygulanmak üzere Enerji Bakanlığı tarafından gündeme alınmıştır” dedi.

Elektrik kesintisiyle tanışmamış kuşaklar için çalışmaya hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizen Genel Müdür Mesut Güzel, “Geçen bu kısa süre içinde bölgemize hizmet sunmuş olmaktan gurur duyuyoruz. Ancak önümüzdeki dönemlerde de yapacak çok işimiz var.

“ÖÇK ve SİT yatırımları geciktiriyor”

Hizmet bölgemizde daha güçlü ve kaliteli bir şebeke için yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Muğla’nın Aydın ve Denizli’ye oranla hizmet verme konusunda Özel Çevre Koruma ve SİT uygulamaları nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirten Güzel, “Muğla’nın bu üç il içinde uygulamada ayrı bir yeri var. Muğla’nın birçok bölgesinde ÖÇK ve SİT uygulamaları nedeniyle hizmetler gecikiyor. Bürokrasi de zaman zaman geç işliyor. Fakat biz tüm bunlara rağmen Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) bize verdiği yatarım izni ölçüsünde hizmetv ermeye devam edeceğiz” dedi.

Aydem Genel Müdürü Güzel, kaçak elektrik kullanım oranı hakkında da bilgi verirken, “Ege Bölgesi diğer bölgelere oranla kaçak elektrik kullanım konusunda çok çok iyi. 2013 yılında Aydın Denizli ve Muğla illeri baz alındığında bu rakam yüzde 8. Muğla olarak baktığımızda 8,5 oranında. Biz her geçen yıl bu rakamı yüzde 1-1,5 oranında düşürüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.