Yatağanlı ustalar belgelerini aldı

Yatağan ‘da inşaat ve çatı işi yapan 110 usta, 8 gün süren kurs sonunda belgelerini düzenlenen törenle aldılar.Yatağan’da inşaat alanının her dalında faaliyet gösteren ustalar için, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Yatağan...

Yatağanlı ustalar belgelerini aldı

Yatağan ‘da inşaat ve çatı işi yapan 110 usta, 8 gün süren kurs sonunda belgelerini düzenlenen törenle aldılar.

Yatağan’da inşaat alanının her dalında faaliyet gösteren ustalar için, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile kurs açıldı. Ustalar, daha önce Belediyeden almış oldukları geçici belgelerle faaliyet gösteriyorlardı.  Kursu başarıyla bitiren ustalar gerçek belgelerine kavuştu.

Esnaf Odası Salonunda düzenlenen belge dağıtım törenine Yatağan Kaymakamı  Gökay Özkan, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Halk Eğitimi Müdürü Bülent Koçak, Müdür Yardımcısı Mehmet Kesmen, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü  Ayyıldız, Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kuzu,  İnşaat Mühendisi Gökçe Yaslan Göka ve kursiyerler katıldı.  Kursun verilmesinde İnşaat Mühendisi Gökçe Yaslan Göka’nın yanı sıra İnşaat Mühendisleri Ümmühan Toksöz ve Ahmet Işık’ın da görev aldığı öğrenildi.

Törende konuşan Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan; “Ben şahsen almış olduğunuz bu belgeleri çok önemsiyorum. Her açıdan önemsiyorum. Ülkenin bir çok yerinde görev yaptım deprem olan yerlerde görev aldım. Ayrıca bazı binalar demirin yanlış bağlanması veya kolon kirişin bağlantısının yanlış olması dolaysıyla kendiliğinden çöktüğüne şahit oldum. Yazık günah onun için işinizin önemi çok büyük. Sizler gerçek işi yapanlarsınız.  Bu kursun düzenlenmesinde katkısı olan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Yatağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyor belgelerinizin hayırlı olmasını diliyorum’”dedi.

Törende; Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Halk Eğitimi Müdürü Bülent Koçak, Müdür Yardımcısı Mehmet Kesmen, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü  Ayyıldız, Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kuzu,  inşaat Mühendisi Gökçe Yaslan Göka da birer konuşma yaptılar.  İş güvenliğinin önemini vurgu yapan konuşmacılar, çalışma sırasında mutlaka kurallara uyulması gerektiğini belirttiler.  Dağıtılan belgelerin   birer kağıt olmadığının altını çizen konuşmacılar, bu belgelerin yurt dışında bile geçerli olduğunu söyleyerek  ustalara hayırlı olmasını dilediler.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.