YATAĞAN’LI TERZİ, 12 YILDIR ÇIRAK BULAMIYOR

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan terzilik mesleği, gelişen teknoloji ve fabrikalaşmaya rağmen direniyor. Muğla’nın Yatağan ilçesinde uzun yıllar terzilik yapan Eyüp Yeter, 12 yıldır yanında çalıştıracak...

YATAĞAN’LI TERZİ, 12 YILDIR ÇIRAK BULAMIYOR

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan terzilik mesleği, gelişen teknoloji ve fabrikalaşmaya rağmen direniyor. Muğla’nın Yatağan ilçesinde uzun yıllar terzilik yapan Eyüp Yeter, 12 yıldır yanında çalıştıracak eleman bulamıyor. Yeter, “Çırak Aranıyor” yazısı tam 12 yıldır kapıda asılı fakat birini bulmak mümkün değil” dedi.

MUSTAFA AKTAŞ

Birçok meslek unutulma yüz tutarken bu meslekler arasında terzilik de bulunuyor. Uzun yıllardır Yatağan ilçesinde terzilik yapan Eyüp Yeter tam 12 yıldır çalıştıracak ve mesleği öğretecek bir tek çırak bulamadı.

Uzun yıllardır Yatağan ilçesinde terzilik yapan Eyüp Yeter 12 yıldır yana yana çırak arıyor fakat bulamıyor. “Çırak Aranıyor” yazısının tam 12 yıldır kapıda asılı olduğunu belirten Eyüp Yeter; “Sadece terziler değil hiçbir zanaatkâr artık çırak bulamıyor” dedi.

Yatağan Konak Mahallesinde uzun yılardır terzilik yapan Eyüp Yeter, “Artık meslek dallarına çırak bulmak mümkün değil. Tam 12 yıldır çırak arıyoruz ama bulunmuyor.  Herkes okumayı tercih ediyor. Eski yıllarda böyle değildi devir değişti.  Ama bu konuya bir çözüm bulunması gerekiyor. Okumaya da karşı değiliz ama meslek dalları da ihmal edilmemeli” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.