YATAĞANLI ŞAMPİYON OKÇULARDAN İL MÜDÜRÜ ÇAY’A ZİYARET

Türkiye Şampiyonu ve Gençler Avrupa Şampiyonu Milli okçu Hazal Burun, Minikler Türkiye Şampiyonu okçularI Meltem Yaka ve Ceyda Kömür, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve antrenörleri Dr. Ejder Sözen eşliğinde...

YATAĞANLI ŞAMPİYON OKÇULARDAN İL MÜDÜRÜ ÇAY’A ZİYARET

Türkiye Şampiyonu ve Gençler Avrupa Şampiyonu Milli okçu Hazal Burun, Minikler Türkiye Şampiyonu okçularI Meltem Yaka ve Ceyda Kömür, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve antrenörleri Dr. Ejder Sözen eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ı ziyaret etti.

Mustafa Aktaş

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek hediyelerini takdim etti. Sayısız Türkiye şampiyonluğu bulunan Yatağan Anadolu Lisesi öğrencisi Milli Okçumuz Hazal Burun Ağustos Ayında Romanya’nın Bükreş kentinde Avrupa Gençler Okçuluk Kupasında hem bireyselde hem de takım olarak 2 altın madalya kazanmış ve Avrupa Şampiyonu olmuştu. Hazal, hemen sonrasında Polonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Makaralı Yay Kadet Kadınlarda takım olarak dünya ikinciliği kazanmıştı. Bu başarısının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğrencimizin başarısını sosyal medya hesapları üzerinden kutlamış ve yangın afetleri ile mücadele edilirken Hazal’ın bu başarısı ile yüreklere su serptiğini ifade etmişti.

Bu sene yapılacak Milli Takım seçmelerine katılmak için hazırlıklara başlayan Hazal Burun, Meltem Yaka ve Ceyda Kömür hazırlık kampı öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ı ziyaret etti. Antrenörleri ve aynı zamanda Yatağan Bencik Aile Hekimi olan Dr. Ejder Sözen ile birlikte gerçekleşen ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar öğrencilere eşlik etti.

Dr. Ejder Sözen okçuluk ile nasıl tanıştığını ve 2011 yılında Bencik Köyüne aile hekimi olarak atanması ile birlikte köy çocuklarına aile hekimliği bahçesinde kurduğu atış poligonunda eğitim vererek başladığı yolda Bencik köyü çocuklarının bugün Avrupa ve Dünya Şampiyonluğuna kadar uzanan başarılarının hikayesini anlattı.

Öğrencilerin akademik başarılarının yanında sportif alanda göstermiş oldukları başarılarla da göğsümüzü kabarttığını ifade eden İl Müdürü Emre Çay; başarılarından dolayı Milli Okçu Hazal Burun ve Genç Okçuları kutlarken Dr. Ejder Sözen’e teşekkür etti. Okçuluk sporunun il genelinde yaygınlaştırılması için çalışacaklarını ifade eden İl Müdürü Emre Çay Muğla’dan Olimpiyat Şampiyonlarının, yeni Mete Gazoz’ların çıkacağına inandığını ifade etti.

Ziyaret öğrencilere hediye taktimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.