YATAĞAN’LI ÖĞRENCİLERDEN KADIN HEKİMLERE TEŞEKKÜR

“Rengarenk Geleceğe” isimli proje kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelerek Yatağan Bozüyük İlkokulunun iç ve dış cephesini, tuvalet ve lavabolarını boyayan KAHEV Vakfının gönüllü kadın hekimlerine öğrenciler...

YATAĞAN’LI ÖĞRENCİLERDEN KADIN HEKİMLERE TEŞEKKÜR

“Rengarenk Geleceğe” isimli proje kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelerek Yatağan Bozüyük İlkokulunun iç ve dış cephesini, tuvalet ve lavabolarını boyayan KAHEV Vakfının gönüllü kadın hekimlerine öğrenciler düzenledikleri program ile teşekkür etti.

Yatağan Bozüyük İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, KAHEV Vakfı gönüllüsü olan Muğla 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Hekimi Dr. Fatoş Kurt, Bozüyük mahallesi muhtarı Ahmet Yanmadık, okul müdürü Serkan Çulha,  öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yaz tatili döneminde gönüllü kadın hekimlerden oluşan KAHEV vakfı ÜYESİ olan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 45 hekim tarafından okulları rengarenk boyanan ve çehresi güzelleştirilen Bozüyük İlkokulu öğrencileri hekim ablalarını unutmadı. Onlara düzenledikleri program ile teşekkür etmek isteyen öğrenciler kendi yazdıkları şiirleri okudular, dans gösterileri yaptılar.

Programa KAHEV adına davet edilen KAHEV gönüllüsü Muğla 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Hekimi Dr. Fatoş Kurt öğrencilerin bu sürprizi karşısında çok mutlu olduğunu ve duygulandığını ifade ederek “KAHEV Vakfı’nın 23 bin kadın gönüllüsünün bulunduğunu ve Türkiye genelinde 1500 öğrenciye burs verildiğini” belirtti. Dr. Fatoş Kurt, “Okullara kütüphaneler, robotik laboratuvarlar, resim ve müzik atölyeleri kuruyoruz. Yıllık izinlerimizde gönüllü olarak okullarımızı boyuyoruz. Amacımız çocuklarımızın hijyenik ve ilgi çekici ortamda ders görmelerini sağlamak. Onların okula olan sevgilerini arttırarak eğitime destek oluyoruz. Bir kelebeğin kanat çırpması gibi yapmış olduğumuz bu proje ile Türkiye’nin her yerinde çocuklarımızın rengarenk hayallerle mutlu olmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Yatağan Bozüyük İlkokulu Müdürü Serkan Çulha, “Okulumuzun fiziki imkanlarını daha yaşanabilir bir duruma getirebilmek amacıyla müdür yardımcısı Ayşe Köse'nin girişimleri sonucunda KAHEV(Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı) ile bir protokol imzaladık. Okulumuzu renklendirme çalışmaları için 20 gün boyunca çalışan KAHEV vakfının gönüllü hekimlerine, Vakfın Muğla temsilcisi Dr. Fatoş KURT’a okulumuza desteklerinden dolayı teşekkürü borç biliyor, okulumuz ve öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar “Pandemi döneminde eşleri, çocukları ve ailelerinden fedakarlıkta bulunarak gecesini-gündüzüne katan kadın hekimlerimiz, yıllık izinlerinde bu örnek çalışmaya imza attarak okulumuzu güzelleştirdiler. İş kıyafetlerini giyerek, ellerine fırça aldılar ve Bozüyük İlkokulunun iç-dış cephesini rengarenk boyadılar. KAHEV gönüllüsü olan Muğla 3 No’lu Aile Hekimi Dr. Fatoş KURT nezdinde, Vakıf Başkanı Dr. Demet Başer’e,  ülkenin dört bir yanından gelerek çalışmalara katılan kadın hekimlerimize tüm öğretmen ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar Dr. Fatoş Kurt’a plaket takdim etti.

Mustafa Aktaş

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.