YATAĞAN’I SU BASTI SİYASETÇİLER AYAKLANDI

Geçtiğimiz gün Muğla’nın Yatağan ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası ilçede birçok iş yerini su bastı.  Yatağan Belediyesi tarafından sosyal medyada paylaşım yapılarak kanalizasyon patlaması ve bina çatı...

YATAĞAN’I SU BASTI SİYASETÇİLER AYAKLANDI

Geçtiğimiz gün Muğla’nın Yatağan ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası ilçede birçok iş yerini su bastı.  Yatağan Belediyesi tarafından sosyal medyada paylaşım yapılarak kanalizasyon patlaması ve bina çatı sularının apartman drenajlarından tahliye edilememesi nedeniyle mağduriyetler yaşandığı dile getirilirken, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban yol yapım çalışmalarının yanlış yapıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

Sinem Karakaya

Önceki gün Yatağan İlçesi'nde öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur nedeniyle İnönü Bulvarı’nda bulunan birçok iş yerini su bastı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, uzun yıllardır yapımı gündemde olan İnönü Bulvarı’nda yenileme çalışması yapılmış, bulvar yenilenmişti.

“SİYASET YAPMA FIRSATÇILIĞINA ÇEVİREN MALUM ZİHNİYETİ KINIYORUZ”

Konuyla ilgili Yatağan Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde iki gündür yaşanan sağanak yağış sonrası bazı işyerlerinde kanalizasyon patlaması ve bina çatı sularının apartman drenajlarından tahliye edilememesi nedeniyle mağduriyetler yaşanmıştır. Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ün bizzat işyerlerine giderek ekiplerimizin desteğiyle esnaflarımıza yardımcı olundu. Öte yandan ilçemizin yüksek kesimlerinden akan yağmur suları malesef hiç bir şekilde drenaj ve mazgal tahliye kanalları olmamasından kaynaklı olarak doğrudan bulvara akması nedeniyle olumsuz görüntüler yaşanmıştır. İlçemizde bir metre drenaj yapmayan ve bu gibi vatandaş mağduriyetini siyaset yapma fırsatçılığına çeviren malum zihniyeti kınıyor, takdiri saygıdeğer halkımıza bırakıyoruz.”

IŞIK: “KINAMANIZI DA AYNEN GERİ İADE EDİYORUM”

Öte yandan paylaşıma tepki gösteren CHP Yatağan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Işık, paylaşıma yorum yaparak “her şeyi başkasına atmak gibi kötü bir huyunuz var” dedi.

Işık, yorumunda şu ifadeleri kullandı:

“Sizin yapamadığınız her şeyi başkasına atmak gibi kötü bir huyunuz var. Yok muskiymiş de yok ara sokaklardan gelmişte. Bırakın bu işleri yıllardır bu memlekete yağmur yağıyor ben hiç böyle bir görüntü görmedim. Evet, yola su dolabilir bu normaldir çünkü aşırı yağmur yağıyor, hiç dükkâna girdiğini görmedim. Siyaseti bir şeye alet ettiğimizde yok, siyasetin ta kendisini yapıyoruz, yapmalıyız çünkü vatandaş ve esnaf mağdur. Kınamanızı da aynen geri iade ediyorum. Şahsım adına millete çektirdiğiniz eziyetten ötürü ben sizi kınıyorum.”

CHP’Lİ ALBAN:  “PROJEYİ YANLIŞ YAPTILAR”

Bulvarın yenileme çalışmasını, geçen yıl Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Meclis gündemine taşıyan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, su baskını sonrası eleştirilerine sosyal medyadan devam etti.

Alban, mecliste yaptığı konuşma ve su baskınının görüntüsünü yayınlandığı paylaşımda, “Geçen yıl Meclis’te Ulaştırma Bakanı’nı Yatağan’ın içinden geçen bulvarla ilgili uyardım. Bu bulvarın yapım planı yanlış, siyasilerin arsalarına, benzinliklerine, iş yerlerine göre yollar yapılıyor. Plan yanlış ve sorunlu, bu yolun planını değiştirin” dedim. Uyardım ama dinlemediler. Yağmur yağdı, plansız yaptıkları yolun durumu bu hale geldi” dedi.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.