Yatağan’da, kooperatiflerin sorunları tartışıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Pamukkale Üniversitesi Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin sorunlarını yerinde tespit ediyor. Denizli Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Aygören ve Öğretim Üyesi...

Yatağan’da, kooperatiflerin sorunları tartışıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Pamukkale Üniversitesi Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin sorunlarını yerinde tespit ediyor. Denizli Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Aygören ve Öğretim Üyesi Dr. Umut Uyar, GEKA iş birliği çerçevesinde GEKA’nın talebi üzerine bu güne kadar, Fethiye, Köyceğiz, Seydikemer, Bodrum, Milas ve son olarak Yatağan ziraat Odası Toplantı salonunda, Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin sorunlarını ve taleplerini masaya yatırdı. Bu çalışmadaki amacın bu güne kadar Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile hiç ilgilenilmemiş olması olduğu belirtiliyor.

Denizli Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Aygören; “Yapılan çalışma ile, kooperatiflerin, yapıları, faaliyetleri, büyüme talepleri, işletmecilik açısından çekilen sıkıntıları tespit etmektir. Yapılan çalışmalar sonunda, Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin, talepleri dikkate alınacak, faydalı proje üretilmesi halinde projenin boyutuna göre büyük bir bölümü hibe olmak şartıyla maddi destek sağlanacaktır. Bu sayede Kooperatifler büyüyüp gelişecek üretim yapacak istihdam sağlayacak katma değer üretecektir” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.