Yatağan’da etkinlikler şehitlik ziyaretiyle başladı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Yatağan’da 11 Temmuz’da şehitlik ziyaretiyle başladı."15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri Yatağan ilçesinde düzenlenen törenlerle başladı. Cumhurbaşkanlığı...

Yatağan’da etkinlikler şehitlik ziyaretiyle başladı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Yatağan’da 11 Temmuz’da şehitlik ziyaretiyle başladı.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri Yatağan ilçesinde düzenlenen törenlerle başladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, şehitlikler ziyaret edildi.

1996 yılında Şırnak’ta şehit düşen polis memuru Yusuf Kanat’ın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesi’ndeki şehitlikteki mezarını ziyaret eden Yatağan Kaymakam Vekili İbrahim Güneş, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Emre, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, Mahalle Muhtarı Vahdet Beçin, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, şehidin babası Mehmet Kanat, Şehit Polis Memuru Kanat için dua okudu.

Okunan duaların ardından konuşan Kaymakam Vekili Güneş, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Dumlupınar, Sarıkamış şehitlerine, vatan için gözünü kırpmadan şehadete ulaşan asker ve polislere, son olarak 15 Temmuz’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 demokrasi şehidine Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.

Türkiye’de rahat ve huzurlu bir şekilde yaşanabiliyorsa bunun şehitler sayesinde olduğunu kaydeden Güneş, “Bu memlekete göz dikenler, memleketimizi yok etmeye çalışanların birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanların, hiç bir tanesinin bu memlekette, bu topraklarda yerinin olamayacağını en iyi şekilde defalarca gösterdiniz. Kurtuluş Savaşı’ndan tutun Çanakkale’ye, Çanakkale’den tutun Dumlupınar’a, Dumlupınar’dan tutun Sarıkamış’a ve en nihayetinde 15 Temmuz gecesi bunu bütün dünyaya ilan ettiniz ve gösterdiniz. Allah bu kara günleri bu memlekete, bu millete bir daha yaşatmasın inşallah. Birliğimize, bütünlüğümüze, kardeşliğimize zeval getirmesin inşallah. Bir arada bulunmayı, birlik olmayı, kardeş olmayı bize nasip etsin inşallah. Artık bir daha bu kara günlerin yaşanmaması, memleketin vatan evlatlarının bu kahpe girişimlerle şehit edilmemesi için Allah bizlere yardımcı olsun inşallah” diye konuştu.

Güneş, 15 Temmuz gecesinin iğrençliğini, kötülüğünü ve karanlığını iliklerine kadar hissettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Çok şükür ki bu memlekette bu millet olduğu sürece, bu devlet olduğu sürece, bu birlikteliğimiz ve kardeşliğimiz olduğu sürece hiç kimse bizi bölemeyecektir ve bölmeyi de başaramayacaktır. Bunu en iyi şekilde 15 Temmuz gecesi gösterdik. Vatanın her evladı, memleketin her alanından bu kahpe girişimine karşı hiç tereddüt etmeden sokağa indi, tankın karşısına dikildi, bombalar ve mermiler üzerine yağarken bir an bile tereddüt etmeden vatanına, milletine, bayrağına, devletine, namusuna iffetine sahip çıkmayı başardı. Başta devlet büyüklerimiz, cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün diğer siyasi partilerimizin temsilcilerine, genel başkanlarına o gece Türkiye Büyük Millet Meclisini yalnız bırakmayan bütün milletvekillerimize ve en önemlisi de memleketimizin yegane sahibi milletimize, o geceyi bize yaşatmalarına izin vermedikleri için şükranlarımızı arz ediyorum.”

Bu haber toplam 368 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.