YATAĞAN’DA 6 BİN 400 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Covid-19 salgın tedbirleri altında sene başından itibaren kesintiye uğramadan yüz yüze olarak devam eden 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılı öğrencilerin karne almasıyla tamamlandı. Öğrenciler 15 gün sürecek...

YATAĞAN’DA 6 BİN 400 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Covid-19 salgın tedbirleri altında sene başından itibaren kesintiye uğramadan yüz yüze olarak devam eden 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılı öğrencilerin karne almasıyla tamamlandı. Öğrenciler 15 gün sürecek yarıyıl tatilinin ardından 7 Şubat 2022 Pazartesi günü tekrar ders başı yapacaklar.

38 Okulda 6400 Öğrenci karne aldı

Karnelerin dağıtılmasının ardından İlçe genelinde 21 ilkokul, 10 ortaokul, 1 bağımsız anaokulu, 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 İmam Hatip Lisesi, 2 Anadolu lisesi ve 1 Proje Okulu olmak üzere toplam 38 okulda, 6400 öğrenci ve 518 öğretmen yarıyıl tatiline girmiş oldular.

Okullarda Karne Töreni Yapıldı

Yatağan’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez okullarda ve birleştirilmiş sınıflı köy okullarında karne dağıtım törenleri düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, şube müdürleri ile okulları ziyaret ederek öğrencilerin karne sevinçlerine ortak oldu.

İlk tören Sinanbey İlkokulunda yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, Şube Müdürü Suat Ağı eşliğinde Sinanbey İlkokulunda öğrencilere karnelerini ve karne hediyelerini dağıttı. Öğretmenler odasında meslektaşlarıyla bir araya gelen İlçe Müdürü Alemdar öğretmenlerin yarıyıl tatilini tebrik etti.

Bir diğer karne töreni Yatağan’ın mesleki eğitim üssü olan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlendi. Burada sınıfları ziyaret eden İlçe Müdürü Alemdar karne dağıtarak öğrencilerin yarıyıl tatilini kutladı; öğretmenler ile bir süre sohbet etti.

Köy Okulları Ziyaret Edildi

İlçe karne programında kırsal mahallelerde bulunan birleştirilmiş sınıflı okullarda okuyan öğrenciler unutulmadı. Mesaisinin büyük bir bölümünü bu okullara ayıran İlçe Müdürü Alemdar karne gününde de köy okullarını ziyaret ederek öğrencilerin karne heyecanlarını paylaştı. Katranca İlkokulu ve ardından Zeytinköy İlkokulunda yapılan Karne dağıtım törenlerine katılan İlçe Müdürü Alemdar okulların yeni açılan kütüphaneleri için kitap hediye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar yarıyıl tatili vesilesiyle tüm öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin yarıyıl tatilini kutladı.

Eğitim Kesintiye Uğramadı

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar yaptığı açıklamada eğitimin sene başından bu yana kesintiye uğramadan devam etmesi için büyük bir dikkat ve özen gösteren öğretmenlere ve öğrencilere gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Her birinizi uzaktan eğitimin kayıpları ortadan kaldırmak için yoğun bir tempoda geçen eğitim öğretim yılının ilk yarıyılının sonunda güzel bir tatili hak ettiniz. Bu sömestri tatilinin hepiniz için hak ettiğiniz dinlenme fırsatı bulacağınız bir mola olacağına inanıyorum. kendinizi geliştirecek aktivitelerle geçirmeniz, eğitim öğretim yılının ikinci dönemine hazır, zinde ve motive olmuş bir şekilde başlamanızı umut ediyorum" dedi.

Kütüphanesiz Okulumuz Kalmadı

Bu eğitim öğretim yılında bakanlığımızın kütüphanesiz okul kalmayacak projesi ilçemizde gerçek anlamda başarıyla uygulandığını ifade eden İlçe Müdürü Alemdar “Tüm Okullarımızda özellikle de kırsal mahallelerde bulunan okullarımızda birleştirilmiş sınıf öğretmenlerimiz kendi elleriyle ve emekleriyle okullarına kütüphane kazandırdılar. Ellerine boya alıp fırça alarak kütüphanelerini boyadılar, dizayn ettiler. Belki de hayatları boyunca unutmayacakları bir öğretmenlik anıları oldu. Kendileri ile bir meslektaşları olarak ne kadar gurur duysam azdır.” dedi

Başarılar artarak devam edecek

Tüm öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden İlçe Müdürü Alemdar “Zorlu geçen pandemi sürecinin olumsuz etkilerini hep birlikte ve elbirliğiyle kısa zamanda ortadan kaldırdık. Önümüzdeki dönemden itibaren bu iyileşmenin akademik ve sportif alanlar başta olmak üzere her alanda çok daha gözle görülür başarıları beraberinde getireceğine inanıyorum.” dedi.

Karne Notları İçin Çocukları Eleştirmeyin

Karne notlarının çocukların hayattaki temel başarılarını ve gelecekte toplumda kazanacakları yeri değil akademik ve sosyal becerilerinin yer aldığı ders müfredatındaki kazanımlarının bir göstergesi olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar,  " Öğrencilerimizi karne notları için eleştirmeden, onları dinleyerek ve anlayarak akademik başarılarının yükselmesi için neler yapmalıyız? sorusuna birlikte cevap  aramalıyız. Onların yarınımızın teminatı olduklarını unutmamalı, sevgimizi göstermeli ve onlara saygı duymalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin yarıyıl tatili kutluyor, eğitim camiamıza iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından öğrenciler 7 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacaklar.

11-15 Nisan arasında ikinci ara tatil yapılacak ve  17 Haziran 2022 cuma günü 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.